ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU

Награда за отлично отворено обучение за Пето ОУ „Христо Ботев“

  • 11 Окт 2019

На 05.10.2019г.в  сградата на Научно -Техническите Съюзи, град София, с подкрепата на проекта OSOS (Отворени училища за отворено общество) по Европейската програма Хоризонт 2020, се проведе Ден на отвореното иновативно училище.  Проектът OSOS, по който и нашето училище работи, обединява 1000 училища от 11 страни. Този проект мотивира училището да се развива не само  като център за учене, но и като място, където децата мечтаят, творят, споделят, правят открития.
Цел на Денят на отвореното училище е да се стимулира творческата активност и инициативност на младите хора, да се мотивират за самостоятелна работа по проекти и начина на представяне.

Проектът „Подходящи и качествени храни за астронавти“ на учениците от 7 клас на Пето ОУ „Христо Ботев“ Виктор Тасков и Мирослав Божков и тяхната ръководителка Даниела Георгиева  беше сред 22-та проекта, одобрени да бъдат представени на публична защита. Представянето на дейностите и резултатите по проекта бе под формата на презентация и видеофилм. Чрез дейностите по проекта учениците усвояват научни знания, формират и практикуват умения, които са ценни в реалния живот.  Презентациите бяха оценявани от компетентно жури. С представянето и успешната защита на своя проект, екипът на Пето ОУ „Христо Ботев“ бе удостоен с трета награда за отлично отворено обучение.

Да поздравим екипа на Пето ОУ „Христо Ботев“ за постигнатите резултати и за приноса им за издигане престижа на училището и образователната система в град Кюстендил.

   

Споделете в социалните мрежи:

Прочетена 1700 пъти

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване от нашия уебсайт