ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU

АДМИНИСТРАЦИЯ

Общинската администрация е органически свързана с Общината, като административно-териториална единица, юридическо лице и самоуправляваща се териториална общност. Тя е правно-организационно единство, съвкупност от органи с обща и специална компетентност, ръководни длъжностни лица, както и административно – помощни органи, начело на които стои Кметът на Общината. Предназначението на тази администрация е да съдейства за осъществяване управлението на общината, като извършва преди всичко практически действия по реализиране правомощията на Кмета на Общината и Общинския съвет.
Общинската администрация при осъществяване на своята дейност се ръководи от принципите на законност, откритост, достъпност, отговорност и координация.
Общинската администрация според дейностите, които извършва се разделя на обща и специализирана:
1. общата администрация осигурява технически дейността на Кмета на Общината, кметовете на кметства, Общинския съвет и неговите постоянни комисии, на специализираната администрация и извършва дейности по административното обслужване на гражданите и юридическите лица.
2. специализираната администрация включва звената, които подпомагат и осигуряват осъществяването на правомощията на Кмета на Общината, кметовете на кметства, Общинския съвет и неговите постоянни комисии.
Общинската администрация е организирана в отдели и сектори. Числеността на специалистите и техническите лица в отделите и секторите се определя с приетата от Общинския съвет структура и се конкретизира в длъжностното разписание.
Дейността, структурата, организацията на работа и състава на общинската администрация се определят с Устройствения правилник.

 

Споделете в социалните мрежи:

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване от нашия уебсайт