ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU

ЦНСТ за деца и младежи с увреждания

Център за настаняване от семеен тип „Сияние” – гр. Кюстендил

гр. Кюстендил кв. „Герена” ул. „Синчец” № 11

тел. 078/971975; 078/971976 e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

 

Социална услуга: Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания  „Сияние“ - гр. Кюстендил – 2 бр., се управляват от външен изпълнител - Фондация „Сийдър“, в качеството й на доставчик  на  услугата, въз основа на сключен договор с Община Кюстендил, след спечелване на конкурс.

 

Адрес  :

гр. Кюстендил, кв.“Герена“, ул.“ Синчец“ №11

Лице за контакт: Светла Васева – Управител

Моб.тел.: 0887232338; 078971975  е-майл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Капацитет: 2 центъра х 8 места

 

Описание на услугата:

Целта на социалната услуга е да създаде среда близка до семейната и да предостави грижа и подкрепа адекватна на индивидуалните потребности на всяко едно дете. Във всички дейности - почистване на спалните помещения, подпомагане при извършване на личния тоалет, пазаруване, приготвяне на храна, хранене, пране на дрехи, гладене активно се включват децата и младежите, доколкото позволяват индивидуалните им възможности, като целта е не да бъдат обгрижени, а да бъдат подпомогнати и обучени за самостоятелен начин на живот. Потребителите ползват всички услуги в общността – личен лекар, стоматолог, спешен център, масово училище с ресурсно подпомагане, Дневен център за деца и младежи с умствени и физически увреждания ”Вяра, Надежда, Любов”, Център за социална рехабилитация и интеграция, ЦОП и ЦСРИ „Синева“.

      Двамата трудотерапевти провеждат ежедневни занимания по трудотерапия и арт терапия – занимателна и функционална, където децата се учат да готвят, да работят в градината, да придобиват умения за самостоятелен живот, включени са всички деца.

 

 

Споделете в социалните мрежи:

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване от нашия уебсайт