ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU

За пета поредна година ски-център Осогово е домакин на Деветото издание на Олимпийския зимен фестивал

  • 19 Фев 2021

За пета поредна година ски-център Осогово е домакин на Деветото  издание на Олимпийския зимен фестивал, който по традиция дава път на спортните таланти на България. Скиорите от Самоков и бордистите на „Бороспорт“, „Блейд“ и „Амерспорт“ спечелиха най-много титли в първия ден от олимпийския младежки фестивал.

Организатори на събитието, което се провежда под мотото „Да открием олимпийските надежди на България“, са Българският олимпийски комитет и Асоциация „Спорт в свободното време“. И двете организации имат за свой приоритет развитието на спорта сред младите и насърчаването на талантите в ранна възраст.

Сред официалните лица при откриването и наградили призьорите бяха областният управител Виктор Янев, председателят на Общински съвет - Кюстендил Михаела Крумова, председателят на Асоциация „Спорт в свободното време“ Анатоли Илиев, световната звезда в сноуборда Александра Жекова и управителят на ски и борд зона „Осогово“ Явор Спиридонов.

Първи на старт застанаха алпийците. В гигантския слалом на стръмната и

отлично подготвена писта „Людмил Янков“ при 14-годишните най-бързи бяха: Елена Кръшняк от „Мотен“ и Борислав Тодоров от „Рилец Самоков“. При 16-годишните триумфираха представителите на „Чамкория“, грабнали и двете титли с победите на Красимир Вададжийски и Росица Мирчева, станала шампионка за втора поредна година.

Веднага след това във Фънзоната се състояха спусканията на сноубордистите. Най-много титли при тях грабнаха представителите на „Бороборд“ – 4, а с по два златни медала си тръгнаха представителите на „Блейд“ и „Амер спорт“. Шампионката при 15-годишните Андреа Коцинова спечели четвърто поредно отличие в последните 4 издания на олимпийския фестивал в Осогово.

За младите български таланти в зимните спортове бяха осигурени много предметни награди и призове, като всички стартове и церемонии се провеждат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Утре в програмата предстоят стартовете по ски-бягане в три възрастови групи – до 12, до 14 и до 16-годишни.

       

Споделете в социалните мрежи:

Прочетена 984 пъти

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване от нашия уебсайт