ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU

С тържествено издигане на българския трибагреник и празнично слово Кюстендил отбеляза 143 години от Освобождението на България.

  • 03 Мар 2021

С тържествено издигане на българския трибагреник и празнично слово Кюстендил отбеляза 143 години от Освобождението на България. 

В знак на признателност към загиналите за свободата на България на паметника на „Булаир“, венци и цветя бяха поднесени от главния секретар на Областна администрация Гергана Михайлова, кметът Петър Паунов, зам.-кметовете Росица Плачкова и Надя Каратова, зам.-председателят на Общински съвет Кюстендил Чавдар Ненов и общински съветници, представители на Кюстендилска Духовна околия, политически партии, граждани, граждански сдружения и организации.

По традиция за Националния празник на България бяха раздадени над 1000 знамена на гражданите и гостите на Община Кюстендил.

На 3 март през 1878 г. е подписан Санстефанският мирен договор между Русия и тогавашната Османска империя, с което се слага край на Руско-турската война, започнала през 1877 г. В националната историческа памет тази дата трайно е запечатана като рождения ден на новата българска държавност. Това е рождения ден на новата европейска перспектива на България.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Споделете в социалните мрежи:

Прочетена 1133 пъти Последно променена в 04 Мар 2021

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване от нашия уебсайт