ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU

Световен ден на ходенето 08.10.2022 г.

  • 03 Окт 2022

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СПОРТ ЗА ВСИЧКИ /БФСВ/ организира за 30-ти пореден път Национална спортна проява Световен ден на ходенето 2022 с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Проявата се осъществява  под патронажа на министъра на младежта и спорта г-жа  Весела Лечева. Световният ден на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2022 г., по „Програма за развитие на спорта за всички“ на ММС и е в изпълнение на  Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 - 2024”.
За поредна година Община Кюстендил подкрепя инициативата на Българска федерация „Спорт за всички“ за популяризиране здравословния начин на живот и по традиция ще се включи в отбелязването на Световния ден на ходенето 2022. Заедно с ОДК, тази година организираме поход, който ще се проведе на 08.10.2022 г. , със сборен пункт стадион „Осогово“ в 10:00 часа, ще продължи по маршрут до къщичката на баба Яга, Хисарлъка и обратно при стадион „Осогово“. Пред къщичката на баба Яга ще се проведе томбола с участниците в спортното мероприятие, като наградите са осигурени от Община Кюстендил и Българска федерация „Спорт за всички“. Преходът е с продължителност около 2 /два/ часа.
Национална проява Световен ден на ходенето ще се проведе в 15 Общини от страната: Добрич, Варна, Велинград, Асеновград, Бургас, Плевен, Ловеч, Казанлък, Кюстендил, Враца, Габрово,  Разград, Русе, Благоевград, София – СО, р-н Панчарево, с. Лозен.
В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.
Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.
В Световния ден на ходенето, Българска федерация спорт за всички, предава като послание към Общините , призив за насърчаване на  повече хората от всички възрастови и социални групи, към системни спортни занимания и  здравословен начин на живот.

Споделете в социалните мрежи:

Прочетена 500 пъти Последно променена в 03 Окт 2022

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване от нашия уебсайт