ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU

ОБЩИНА КЮСТЕНДИЛ СЪВМЕСТНО С ОБЕДИНЕН ДЕТСКИ КОМПЛЕКС ОРГАНИЗИРАТ ДВЕ СПОРТНИ СЪБИТИЯ ПО ПОВОД 17 МАЙ – ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ СВЕТОВЕН ДЕН НА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО 2023

  • 05 Май 2023

Българска федерация спорт за всички организира за 30-ти път Национална спортна проява Световен ден на предизвикателството‘2023, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, по „Програма за развитие на спорта за всички“. Проявата е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021-2024”. Световният ден на предизвикателството е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

ПРОЯВАТА Е ПОСВЕТЕНА НА 17 МАЙ - ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ.

Национална  кампания Световен ден на Предизвикателството 2023 цели да насърчи и популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната  възраст, пол, социален и здравен статус. В проявата могат да вземат участие всички желаещи, чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности. Предизвикателството  е спортно събитие, което ще представи заедно традиционни и нови спортни дисциплини. В събитието могат да се включат начинаещи, активно спортуващи, хора от различни възрастови групи и хора в неравностойно положение.  Нашето желание е да предоставим съвместно един прекрасен и незабравим спортен ден на всички желаещи, които приемат спорта за предизвикателство, където е важно участието, а не победата.

Община Кюстендил съвместно с Обединен детски комплекс организират спортни събития по повод 17 май – Ден на българския спорт и Национална  кампания Световен ден на Предизвикателството 2023. Целта на организаторите е да се популяризира спорта сред учениците, да се стимулират съвместни спортни изяви в рамките на семейството, повече време прекарано заедно сред природата и запознаване с лесопарк „Хисарлъка“ и ползата от здравословен начин на живот. 

На 17.05.2023 г. на площад „Велбъжд“ от 11:00 часа ще се проведе Общинско състезание „БЪРЗИ, СМЕЛИ, СРЪЧНИ” за момичета и момчета ІІ клас от училищата на Община Кюстендил.

Целта на събитието е да популяризира спорта, да се даде възможност за изява на учениците от вторите класове, да се направи оценка на възможностите им и да се излъчи отбор-победител за 2023 г. В състезанието могат да участват момичета и момчета ІІ клас от училищата на Община Кюстендил. ПРАВИЛА за провеждане на състезанието може да намерите тук.

         

           На 27.05.2023 г. в лесопарк „Хисарлъка" от 09:30 ч. /къщичката на баба Яга/ ще се проведе „Зелено семейно приключение".

           Конкретният случай е разходка в лесопарк „Хисарлъка“ по определен маршрут, подходящ за деца и възрастни, включващ известната в миналото „Пътека на здравето“. Дължината на трасето е около 2км. Проявата е без състезателен характер. Могат да участват деца и родители, като деца над 12 години могат да участват и самостоятелно.

           Присъединете се към инициативата на Българска федерация спорт за всички  – Световен ден на предизвикателството на 27 май 2023 г. - спортувайте, забавлявайте се, усетете удоволствието от спорта.

 

 

 

 

Споделете в социалните мрежи:

Прочетена 926 пъти

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване от нашия уебсайт