ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU

Избери живота

  • 15 Юни 2023

„По- лесно е да си купим наркотици отколкото учебници“- това споделиха ученици част от Общински съвет по наркотични вещества Кюстендил.
Стотици деца от различни училища се включиха във форума под надслов „Избери живота“, организиран от Община Кюстендил.
Партньори и гости на събитието бяха: Атанас Пенев /Наско от Б.Т.Р./ - български музикант, Харалан Александров - български социален антрополог, публицист, преподавател в Нов български университет, Стефан Бакалов - началник на отдел „Борба с наркотрафика“ в Централно митническо управление – Агенция „Митници“; д-р. Разсолкова- завеждащ  психиатрично отделение при МБАЛ” Д- р Никола Василиев”, Албена Разсолкова  административен ръководител на Районна прокуратура-Кюстендил, Марияна Сиракова  заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Кюстендил. Евгени Серафимов ръководител на художествената школа "Новите майстори", старши комисар Георги Ванев заместник директор на ОДМВР,директори на училища и преподаватели, представители на общинска администрация и др.
Форума се проведе по инициатива на община Кюстендил
„Искаме чрез Вашия живот да направим света по- красив“с тези думи се обърна към присъстващите кметът на община Кюстендил.
„Тревогата и болката, която се изпитва при всеки такъв случай, виждаме, че ни залива безпрецедентна вълна по отношение употребата на упойващи вещества. Не мога да забравя картинката от последните абитуриентски балове. Тази травма не можем да я премахнем от обществото, но не можем и да я премълчаваме. Трябва да се знае, че има хора, има решителност и да протегнем ръка към децата.“ сподели Петър Паунов
"Изберете да живеете щастливо, вместо измамните усещания. Занимавайте се с музика, със спорт, с нещо интересно, което ще развие мозъка ви.", призова Наско от Б.Т.Р.

 

Споделете в социалните мрежи:

Прочетена 854 пъти Последно променена в 16 Юни 2023

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване от нашия уебсайт