ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU

Подписка против добива на злато и други полезни изкопаеми

  • 09 Авг 2023

Въпреки разговорите с министър председателя Гълъб Донев и министъра на енергетиката Росен Христов до момента не са постъпили данни за отмяна на решението на Министерски съвет, публикувано в ДВ бр.17/21.02.2023г., с което се дава разрешение за откриване на производство по предоставяне на разрешение за търсене и проучване на подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 1 от ЗПБ – метални полезни изкопаеми, в площ „Здравков дол“, разположена на територията на общини Кюстендил и община Трекляно.
Не можем да допуснем заплаха за здравето и живота на жителите на община Кюстендил и за това организираме подписка против провеждането на процедури по издаване на разрешения за търсене, проучване и добив на метални полезни изкопаеми и сключване на договори за концесия за добив на полезни изкопаеми на територията на община Кюстендил.
Събраните подписи ще бъдат внесени на сесията на Общински съвет Кюстендил на 31.08.2023г. и ще се предложи декларация, която ще бъде съгласувана с всички парламентарни групи. След гласуваната подкрепа декларацията и подписката ще бъдат изпратени до Министерство на енергетиката и ресорната комисия в Народното събрание.

Уважаеми съграждани, всеки, който иска да се противопостави на заплахите за живота и здравето си, от добива  на метални полезни изкопаеми може да положи подпис във:
- Сградата на община Кюстендил
- Сградата на Местни данъци и такси
- На касата на киносалона  в Общински театър- Кюстендил
- Сграда на НЧ „Братство“
- Двете общински поликлиники
- Спортен комплекс „Осогово“ (при охраната на главния вход)
- В кметствата на селата (от съботния ден)
- Автогара Кюстендил
- Всички общински предприятия

Благодарим Ви за подкрепата!

Споделете в социалните мрежи:

Прочетена 1107 пъти

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване от нашия уебсайт