ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU

Покана за участие в Коледен базар

  • 27 Ное 2023

Във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници, организирани от Община Кюстендил, Ви каним да се присъедините към празничната атмосфера, като заявите своето участие в Коледния базар.

Програмата за приказната Коледа на Кюстендил представиха кметът инж. Огнян Атанасов и зам. – кметът Кристиян Иванчов.
На 2 декември, събота ще бъде пуснато празничното осветление на коледната елха в 17.30 часа.
На 16 декември ще бъде открито Коледно градче с къщи- базар, което ще се намира в градинката пред община Кюстендил.
„Тази година ще представим коренно различна  концепция от  това, което е правено до сега. Ще доближим Кюстендил  до всички европейски столици. Ще организираме Коледно - новогодишен базар, който ще бъде като всички базари, които се организират, както в нашата столица , така и в други европейски градове. Ще се изгради коледно градче, което ще се състои от 16 дървени къщички, които ще се намират в градинката пред община Кюстендил.
Две работилници за деца ще има, където ще бъдат изработвани различни сувенири, останалите 14  къщички ще могат да бъдат наемани. За целта на сайта на общината е качена формата, която трябва да бъде попълнена. Заявления се подават до 8 декември, защото на 16 декември  официално ще бъде открито коледното градче. Цената на къщичка ще бъде символична- 5 лв. на ден, което смятам, че е ниска и символична цена .Като за първа година да можем да дадем добър старт. Правим го предимно за бизнеса в община Кюстендил, предимство ще се дава  предимно на местните търговци и  тези, които предлагат сувенири на коледна тематика. Единственият алкохол, който ще се предлага е греяно вино, както се прави навсякъде в цивилизованите  държави, няма да създаваме предпоставки за пиянски истории. Ще бъде направено грамотно, както останалите европейски държави“, уточни инж. Атанасов.
На 2 декември, събота ще бъде пуснато празничното осветление на коледната елха в 17.30 часа.
На 25 декември ще има концерт на джаз групата Ginger Groove, коледни  работилници за деца и Приказни игри с Ани.
На 26 декември от 11. 00 до 13.00 часа ще има концерт на нашата съгражданка Симона Петрова- Мона, анимация за деца и Коледни работилници за деца.
На 27 декември програмата включва изпълнения на Елеонора Божанова и Георги Илиевски и кукерски групи от община Кюстендил.
На 31 декември програмата започва в 23.30 часа с концерт на Йоана Сашова и Димана Боянова и томбола с награди. В новогодишната нощ ще има и заря.
„В обедните часове, когато няма концерти и в празничната седмица плюс всяка събота и на Игнажден и Никулден за доброто настроение на жителите и гостите на града ще се погрижи Духовия оркестър на община Кюстендил, който ще подготви прекрасен репертоар, за да има хубаво коледно настроение и приказната, мечтаната коледа, както  аз я наричам да може да се случи в нашия град“, каза още инж. Атанасов.
Осветлението също ще бъде по- различно от миналите години.
Ще бъдат поставени елементи, единични, които да осветяват стълбовете по ул. Цар Освободител от пешеходната пътека на пазара до бившата Керелезова къща , над паркинга над ГУМ.
„Тази година ще се даде акцент от център на Кюстендил  до хотел Велбъжд, за да може нашите съграждани и гости на града, които пристигат с влак, също да могат да почувстват  празничната атмосфера още когато слизат. Ще има коледно осветление в градинката на Чифте баня. Общо взето ще се опитаме да покрием целия център и градинките  с празнично осветление. Ще се опитаме да направим това с подкрепата на спонсори да се случи това и в градинката пред Балнеосанаториума и нещо, което до момента мисля, че не е правено. Ще осветим и Колушко дере, за да може и нашите съграждани, които живеят в тази част на града също да усетят коледния дух и настроение в Кюстендил“, каза още инж. Атанасов.

Заявление за участие в Коледен базар

 

Споделете в социалните мрежи:

Прочетена 1394 пъти Последно променена в 28 Ное 2023

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване от нашия уебсайт