ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU

„Античността оживява на „Хисарлъка” на „Празникa на черешата“ в Кюстендил

  • 10 Юни 2019

За дванадесета поредна година Община Кюстендил, съвместно с Института по земеделие – гр. Кюстендил, организират “Празника на Черешата” 2019, който ще се състои на 21, 22 и 23 юни.

Празничната програма ще започне на 21 юни (петък) от 21:00 часа на Късноантична и средновековка крепост „Хисърлъка“, където всички гости и жители на Кюстендил ще имат възможността да се потопят в атмосферата на античността. Римски боеве, лечебни обреди и огнени ритуали ще са само част от магията на проекта „Античността оживява на „Хисарлъка”, създаден от 50 младежи на сдружение „Дебют“.

Официалното откриване на „Празник на черешата“ 2019 ще бъде на 22 юни от 11:00 часа на пл. „Велбъжд“.

Както всяка година, центърът на града ще се преобрази в своеобразна платформа, обединяваща търговци, занаятчии, производители на череши, любители и гости на празника.

По традиция ще се представят перспективни сортове череши за страната и района, последвана от конкурс за най-едра череша, атрактивно вешало, оригинално пано и красив черешов щанд с награден фонд - шест хиляди лева.

Програмата за деня включва Фолклорен празник „Черешчица род родила” от 12:00 часа и обявяване на резултатите от конкурса.

Специално за посетителите на Кюстендил и всички желаещи, Община Кюстендил подготвя информационен тур от 16:30 часа, обхващащ всички културно-исторически обекти в града.

Празничният концерт ще бъде от 20:00 часа на площад „Велбъжд“ с хитовите изпълнения на четирите талантливи момичета от 4Magic и една от най-обичаните български групи - Диана Експрес.

Програмата ще продължи на 23 юни (неделя) от 10:00 часа с изложба-базар на череши и черешови произведения, изложение на занаятчии и производители, арт-работилница за деца.

От 10:30 часа ще се състои кулинарната надпревара „Череши в кухнята“ и демонстрации на майстори-готвачи с водещ Драгомир Драганов, а от 12:00 часа стартират състезателни игри с череши и обявяване на резултатите от надпреварата.

     

Споделете в социалните мрежи:

Прочетена 2137 пъти

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване от нашия уебсайт