ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU

Министерство на туризма - ЕСТИ

  • 17 Сеп 2019

Община Кюстендил напомня, че от 1 октомври 2019 г. всички собственици на места за настаняване от клас А (хотели, мотели, апартаментни туристически комплекси, вилни селища и вили) и клас Б (семейни хотели, хостели, пансиони почивни станции, къщи за гости, стаи за гости, апартаменти за гости, бунгала и къмпинги), включително физическите лица, които предоставят настаняване в стаи за гости, къщи за гости и апартаменти за гости, трябва да подават информация към Единната система за туристическа информация (EСТИ) съгласно изискванията на чл. 116, ал. 5 от Закона за туризма.          

30 септември 2019 г. е крайният срок за регистриране на профил в ЕСТИ на лицето, извършващо дейност в обекта (ЛИДО).  Към момента всеки хотелиер може да подава заявка за регистрация в реална среда на ЕСТИ на www.esti.tourism.government.bg в сайта на Министерство на туризма.

Същевременно отпада задължението на местата за настаняване да подават ежемесечната Справка-декларация за нощувките, като общините ще имат достъп до съответната информация чрез ЕСТИ.

Споделете в социалните мрежи:

Прочетена 2132 пъти Последно променена в 17 Сеп 2019

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване от нашия уебсайт