ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU

Стартира програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация -2020 г.“

  • 15 Апр 2020

От 04.05.2020 г. до 19.06.2020 г. в Община Кюстендил ще стартира предоставянето на целева програма „Топъл обяд  у дома в условията на извънредна ситуация -2020 г.“, финансирана от Агенция за социално подпомагане.
Продължителността на програмата е 33 работни дни и ще обхване 200 лица от целевите групи.
Стойността на договора е 19140,00 лв.
С изпълнението на целева програма „Топъл обяд  у дома в условията на извънредна ситуация -2020 г.“  ще се постигне основната му цел, а именно ще се осигури подкрепа на уязвими лица на територията на община Кюстендил, които поради бедност и продължителна социална изолация, в условията на обявената извънредна ситуация, произтичаща от ограничаване на разпространението на COVID – 19 са в затруднение да осигурят сами прехраната си.
     
ТОПЛИЯТ ОБЯД ЩЕ ВКЛЮЧВА : СУПА,  ОСНОВНО ЯСТИЕ, ДЕСЕРТ  И  ХЛЯБ.
Потребителите на горецитираната социална услуга ще получават и безвъзмездна подкрепа за социално включване, в лицето на социален работник и психолог.
Потребителите ще  получават  социалната услуга - БЕЗВЪЗМЕЗДНО.

Целевите групи,  за ползване на социалната услуга по програма „Топъл обяд  у дома в условията на извънредна ситуация -2020 г.  са:
1.    Лица с ниски доходи,под  линията на бедност, определена за страната, за времето в което са поставени под задължителна карантина;
2.    Уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната,които живеят сами и нямат близки които да се грижат за тях и в условията на извънредно положение,обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната;
3.    Лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се  самообслужат и не могат да си осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна;
След провеждане на информационна кампания по  програма  „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация-2020 г.” кандидат-потребителите попълват заявления-декларации по образец за включване в социалната услуга.
С оглед на усложнената епидемиологична обстановка и недопускане на разпространение на заразата с COVID-19, подаването на заявления за участие в програмата ще се извършва чрез социалните работници към Комплекс за социални услуги- Кюстендил .
Кандидатите за потребители могат да потърсят съдействие за включване в програмата  на тел. 078550473, 078552037 от понеделник до петък от 08.00 до 17.00 часа.
Със заповед на Кмета на Община Кюстендил  ще бъде  сформирана комисия за подбор на потребители по програмата. Всички заявления-декларации за ползване на услугата се вписват в единен регистър, създаден за целите на програмата.
   Заявленията-декларации ще се разглеждат от комисията за подбор. Кандидатите се класират в съответствие с указаните целеви групи по програмата и по критерии - без доход, с  най – нисък  доход,  карантинирани лица,  самотно живеещи лица.
Обжалване:
 Всеки кандидат-потребител, който не е класиран и одобрен може да подаде възражение до Кмета на Община Кюстендил в седемдневен срок от обявяването на крайните резултатите.
 В тридневен срок от подаването на жалбата, комисията се произнася и уведомява писмено жалбоподателя.

Споделете в социалните мрежи:

Прочетена 1294 пъти

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване от нашия уебсайт