ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU

Заместник министър-председателят по икономиката и демографската политика и министър на туризма на Република България – Марияна Николова проведе работна среща с туристическия бранш в Кюстендил

  • 18 Сеп 2020

В дискусията участваха кметът на Oбщина Кюстендил Петър Паунов, зам.-областният управител на Кюстендил Матей Попниколов, заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева и съветникът на министъра по туризма Славейко Стайков.

В рамките на работната среща бяха обсъдени актуални проблеми в туризма и мерки за преодоляването им.

Вицепремиерът уточни, че регионът има огромния потенциал да заеме важно място на картата на българския туризъм. Тук история, култура и използването на минералните ресурси вървят ръка за ръка от древността. В тази тежка кризисна ситуация медицинският, балнео- и СПА туризъм  могат да бъдат силен стимул за отрасъла и връщането му към предишните нива, уточни министър Николова.

Министърът поясни, че един от рекламните клипове на Министерството на туризма, снимани съвместно с Асоциацията на екскурзоводите, е посветен на уникалната за България и Европа картинна галерия на Владимир Димитров-Майстора. През идващата седмица той ще бъде пуснат в социалните мрежи и големите телевизии.

Градът има много възможности за семеен и уикенд туризъм. Важно е да се предлагат привлекателни пакети, особено през есенния сезон, уточни министър Николова.

Министърът разясни пред бранша предприетите мерки от Министерството на туризма и правителството за насърчаване на бизнеса след кризата от COVID-19.

Кметът на града г-н Петър Паунов благодари на вицепремиера за срещата. По думите му туристическият сектор трябва да създава добра база и да става все по-привлекателен за младите хора, които да имат желание да се развиват в него. Туризмът е част от един по-добър живот и ние трябва да бъдем част от него, поясни г-н Паунов.

В рамките на дискусията бизнесът представи пред вицепремиера различни идеи и възможности за развитие на Кюстендил, както и проблемите, пред които е изправен. Те наблегнаха на ползите от минералната вода и необходимостта за увеличаване на местата за настаняване. Бе обсъдена и темата за професионалното образование в сферата на туризма и създаване на различни атракциони, които да привличат посетители в района.

След срещата вицепремиерът госпожа Николова разгледа ХГ “Владимир Димитров-Майстора”.

 

 

Споделете в социалните мрежи:

Прочетена 1154 пъти

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване от нашия уебсайт