ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU
НОВИНИ

НОВИНИ (683)

Справка за постъпили предложения по проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за прием на ученици в първи клас в училищата на територията на община Кюстендил

Проектът  на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за прием на ученици в първи клас в училищата на територията на община Кюстендил, заедно с мотивите към него, е публикуван на интернет страницата на Община Кюстендил за предложения, становища и възражения на 18.03.2022 г., в съответствие с разпоредбите на чл. 26, ал. 3 от Закона за нормативните актове.
В нормативно определения 30–дневен срок няма постъпили предложения за изменение на разработения проект.
Няма неприети предложения по проекта  на Наредба за изменение и допълнение на  Наредба за прием на ученици в първи клас в училищата на територията на община Кюстендил.

Споделете в социалните мрежи:

На основание чл.26, ал.2 от Закона за нормативните актове, предоставям на вниманието на заинтересованите лица изготвения Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Кюстендил Проекта и Мотивите може да видите тук.

С Докладна записка с вх. № 92-00-213/ 21.04.2022г. от Директора на ХГ "Владимир  Димитров- Майстора" е постъпило предложение за изменение към горецитираната Наредба относно цените на услугите, предоставяни от Художествената галерия. Докладната записка може да видите тук.

Заинтересованите страни могат да изпращат становища, предложения и мнения по проекта на Наредба на електронния адрес на община Кюстендил Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., или по пощата на адрес: гр.Кюстендил, пл."Велбъжд" № 1.

Срокът за провеждане на обществени консултации е след 30 дни публикуване на проекта и мотивите на интернет страницата на Община Кюстендил. Срокът е определен на основание чл. 26, ал. 4 от Закона за нормативните актове и чл. 9, ал. 4 от Наредба за нормативните актове на Общинския съвет. 

Споделете в социалните мрежи:

На основание чл.26.ал.3 от Закона за нормативните актове, предоставям на вниманието на заинтересованите лица за обществено обсъждане изготвения Проект на Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за установяване жилищни нужди, настаняване под наем и продажба на общински жилища е в съответствие с правото на  Европейския съюз и Мотивите към него, които  може да видите тук.

Заинтересованите страни могат да изпращат становища, предложения и мнения по проекта на Наредба на електронния адрес на община Кюстендил Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., или по пощата на адрес: гр.Кюстендил, пл."Велбъжд" № 1.

Срокът за изпращане на становища, предложения и мнения е  определен на основание чл. 26, ал. 4 изречение второ от Закона за нормативните актове е 30 дни от датата на публикуването му на сайта на община Кюстендил.

Споделете в социалните мрежи:

Поради обявени лоши метеорологични условия, предвиденото за 17 април събитие - Авто шоу „На високи токчета“ - ще се проведе на 15 май 2022 г.

Споделете в социалните мрежи:

Уважаеми съграждани,
Община Кюстендил Ви напомня, че до 03.05.2022 год. включително може да заплатите задълженията си за местни данъци и такси с 5 % отстъпка.
За Ваше удобство плащанията може да се извършват и на касите на Изипей, Фастпей  и Български пощи в цялата страна, безкасово за клиентите на  „Първа инвестиционна банка“ АД, както и в брой или с ПОС-устройства на място в дирекцията на адрес: гр. Кюстендил, ул. „Христо Смирненски“ № 1
Годишните задължения за местни данъци и такси с 5 % отстъпка могат да се платят и чрез банков превод или онлайн през сайта на Община Кюстендил (kustendil.bg), където  по всяко време, лицата могат да заплатят данъците си чрез своя клиентски идентификационен номер (КИН), издаден от Община Кюстендил и персонален идентификационен код (ПИК), издаден от Национална агенция по приходите (НАП).  

Споделете в социалните мрежи:

Община Кюстендил обявява процедура за кандидатстване по Схема за предоставяне на финансова помощ чрез Общински фонд за подкрепа на местни инициативи, Приоритетна област: "Ремонти, благоустрояване и опазване на околната среда в община Кюстендил".
Основната цел на настоящата схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е да се подобри физическата и жизнената среда на територията на община  Кюстендил като предпоставка за осигуряване на устойчива и екологична среда с по-високо качество на живот и нови възможности за икономическо и социално развитие.
    Програмата има следните цели:
    Да стимулира собствениците в етажната собственост за:
- подобряване, поддържане и опазване на околоблоковото пространство;
- разделно събиране на отпадъците от домакинствата.
    Да подобри състоянието на общинския сграден фонд, дейностите, извършвани в него, благоустрояването, поддръжката, парковото и др. обзавеждане в имоти общинска собственост и по изключение в имоти държавна собственост, на територията на община Кюстендил;
    Да насърчава развитието на местните инициативи и доброволчество, водещи до повишаване качеството на живот, екологосъобразно поведе-ние, социалното общуване и гражданската активност;
    Да подобри достъпността до обекти с масов достъп на хора;
    Да подобри състоянието на обектите за спорт на територията на общината;
    Да подпомогне нуждите на миряните на БПЦ.

Краен срок за кандидатстване: 10 май 2022 година
Изискванията и приложенията за кандидатстване може да видите тук.

Споделете в социалните мрежи:

„Всеки работен четвъртък от тази седмица, за времето от 9:00 до 13:00 часа, всеки може да се освободи от излишната пластмаса и хартия на цирковата площадка в Кюстендил. Ще има пункт, колеги, които ще могат веднага да сортират, така че да не е част от общия отпадък”, коментира кмета Петър Паунов.

Той уточни, че тази възможност не е само за домакинствата, но и за търговците, собствениците на магазини, които да бъдат улеснени и да не изхвърлят кашони в контейнерите в града.

„Молбата ни е хартията и картона да бъдат сгънати  на купчинки, завързани по някакъв начин, да не се разпиляват и това да улеснява логистиката. Пластмасата също - бутилките да бъдат смачкани с премахнати капачки, в които знаете се събират за различни благородни каузи. Молбата ни е всеки един от нашите съграждани да донесе каквото е събрал разделно, за да няма замърсяване и де се пълни излишно сметището”, коментира екологът Ирина Велкова.

По заявка на граждани на Кюстендил и етажни собствености общината ще осигурява компостери, два вида сандъци с различни размери. Единият е 1 куб. метър, другият е малко по- голям.

„Заявление може да подаде всеки наш съгражданин, който може да се грижи на обществено място за компостер. Ние сме готови в рамките на  30 дни да го доставим. В него може да се изхвърля зелен отпадък, трева, отпадъци от цветя, градинска растителност, обелки от картофи, банани, огризки”, каза още кмета Паунов.

При интерес на кметове и кметски наместници подобни кампании за  разделно изхвърляне на отпадъци ще бъдат организирани и по селата.

Споделете в социалните мрежи:

Днес, 08 април 2022 г. кметът на Община Кюстендил - Петър Паунов, бе домакин на работна среща на ръководния екип на УМБАЛ „Лозенец“ с общопрактикуващи местни лекари. На срещата присъстваха Радмила Рангелова - Зам.-кмет на Община Кюстендил, Доц. д-р Олег Чолаков и Д-р Величков - Директор на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ – гр. Кюстендил.
В рамките на срещата Директорът на болница „Лозенец“ - д-р Христо Стоянов презентира възможностите на болничното заведение, екипа и медицинското оборудване и апаратура пред кюстендилските си колеги, както и възможностите за дългосрочно партньорство за лечението на пациенти от цялата страна. Д-р Стоянов акцентира на добрите практики в клиниките и отделенията по кардиология , съдова хирургия, коремна хирургия, образна диагностика, АГ, неонатология, ортопедия и травматология, както и възможностите на лабораториите, оборудвани с най-съвременна техника.
Бяха представени и възможностите за специфични изследвания, диагностика, хирургически интервенции в клиниките и отделенията на болница „Лозенец“ .
Висококвалифицирани специалисти от болничното заведение ще бъдат в постоянен контакт с местните медици, които ще осъществяват долекуването на пациентите. По този начин ще се осигури по-качествено обслужване и по-добра грижа за пациента.
Повече информация за УМБАЛ „Лозенец“ гр. София, може да откриете в презентацията, след като проследите следната връзката Lozenetz-Presentation-web.pdf (lozenetz-hospital.bg)

Споделете в социалните мрежи:

Кметът на община Кюстендил Петър Паунов, на основание чл.15 от Закона за общинския дълг, кани кюстендилската общественост на 14 април 2022 г. (четвъртък) от 12,00 часа в залата на общинска администрация (пл.Велбъжд №1) на публично обсъждане на намерение за поемане на общински дългосрочен заем.

Със средствата от заема се предвижда да се финансират публични задължения – главници и лихви общо на стойност 8 500 000 лева (осем милиона и петстотин хиляди лева), които след разплащането им ще се използват за доизграждане на цялостна система за разделно събиране на отпадъци, за закупуване на сметосъбираща и сметоизвозваща техника, за доставка на специализирани съдове за разделно събиране на отпадъци, за изграждане на нови системи, съоръжения и техника за третиране на битови и строителни отпадъци, рекултивация на депа и др.

 Максимално допустимият размер на лихвения процент е 2,5%.

Срокът за изплащане на дългосрочния заем се предвижда да бъде 10 години.

Заемът ще бъде обезпечен с бъдещи собствени приходи на община Кюстендил, като ще се погасява от собствените приходи на общината.

За желаещите да вземат участие в публичното обсъждане, които нямат възможност да присъстват в залата, ще бъде създадена възможност за участие и чрез платформа за видеоконферентна връзка, отговаряща на изискванията за мрежова информационна сигурност – ZOOM, която може да бъде изтеглена от следния линк: https://zoom.us/

За участието Ви е необходимо да отворите посочения по-долу линк и да въведете ID и Passcode. 

https://us06web.zoom.us/j/87876617966?pwd=Q1dNY3dTZEhZMmhoSkR5YUtaOTJsUT09

Meeting ID: 878 7661 7966

Passcode: 329846

За ефективното Ви включване в дискусията е необходимо да имате инсталиран на електронното Ви устройство микрофон, желателно е  наличието и на камера.

Вашите писмени мнения, препоръки и предложения за поемането на дългосрочен дълг от Община Кюстендил можете да направите до 17:00 ч. на 16.04.2022  г. в деловодството на Общината, на електронен адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  или по време на публичното обсъждане, като всеки, който желае, може да се включи с видео разговор в публичното обсъждане или да изкаже своето мнение писмено чрез чата на платформата.

Споделете в социалните мрежи:

Честит Световен ден на здравето и на всички хора, свързали живота си с най-хуманната професия – лекари, зъболекари, медицински сестри, фармацевти и всички работещи в областта на здравеопазването!

Във времена на пандемия, радостта се измерва с броя на спасените и излекувани пациенти, за които сте водили ежеминутна битка за живот. Но именно в такива моменти солидарността и съпричастността ни обединяват, за да преодолеем успешно изпитанието.

Благодарим Ви за професионализма, отдадеността и благородството, с които се борите за всеки един от нас.

Честит празник!

Петър Паунов

Кмет на Община Кюстендил

 

Споделете в социалните мрежи:

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване от нашия уебсайт