ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU
НОВИНИ

НОВИНИ (683)

Уважаеми съграждани,

Във връзка с изтичане срока на голяма част от годишните електронни винетки в началото на 2021 г. и с цел предотвратяване струпване на много хора на едно място, в териториалните поделения на Агенцията за социално подпомагане е създадена съответната организация за по-експедитивна обработка на заявленията на заинтересованите граждани.

Предоставени са няколко възможности за подаване на заявление-декларация за освобождаване от заплащане на винетна такса от лица с трайни увреждания, а именно:

- на място в дирекция „Социално подпомагане“ лично или чрез упълномощено лице въз основа на пълномощно с нотариално заверен подпис по настоящ адрес на лицето;

- чрез лицензиран пощенски оператор;

- по електронен път - в единния портал за електронни административни услуги на Системата за сигурно електронно връчване чрез електронната страница на Държавна агенция „Електронно управление“, в рубрика „Социални дейности“ е достъпна електронна услуга 2198 „Освобождаване на лица от винетни такси при ползване на републиканската пътна мрежа“. Публикувано е описание на услугата и как да бъде заявена, както и електронна форма на заявление-декларация за издаване на безплатна годишна електронна винетка. Лицето може да влезе в системата чрез квалифициран електронен подпис или чрез ПИК на НОИ. Публикувана е също така подробна информация за начина на подаване единствено чрез квалифициран електронен подпис.

- на електронна поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. / Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  БЕЗ необходимост от електронен подпис. Заявлението-декларация можете да бъде изтеглено от следния линк: https://asp.government.bg/bg/koronavirus-covid-19/instruktsiya-za-polzvane-na-elektronni-administrativni-uslugi

Валидността на годишната електронна винетка е една година, считано от датата на нейното издаване. Препоръчително е новото заявление-декларация да бъде подадено около 10 дни преди изтичане срока на действащата електронна винетка.

Дирекция за социално подпомагане призовава гражданите да избягват струпване на хора пред териториалните й поделения и да ползват предимно алтернативните начини на подаване на заявленията.

Споделете в социалните мрежи:

Уважаеми съграждани,

Във връзка с годишното приключване на финансовата 2020 година, касите в Дирекция „Местни приходи“ и в сградата на общинска администрация ще работят с граждани до 12:00 часа на 31.12.2020 година /четвъртък/.

На 04.01.2021 г. /понеделник/ всички каси ще работят с нормално работно време.

Споделете в социалните мрежи:

След благотворителна кампания в съда са събрани средства, с които бяха купени десетки пособия за работа в часовете по Трудотерапия- комплекти от цветни картони и листа, креп хартия, пясъци за декорация, темперни бои, пастели, пластилин, флумастери, лепила и др.

Всяко едно от 23- те деца, които посещават Дневния център получиха и по торбичка с лакомства и украшение за семейната трапеза, оставени от Дядо Коледа под елхата в Съдебната палата.

Дарението бе връчено от председателят на Окръжен съд – Кюстендил, съдия Пенка Братанова, на директора на Дневен център „Вяра, Надежда, Любов“, Красимира Ботева.

„След като през март всички служители на Окръжен съд и Районен съд в Кюстендил подкрепиха кампанията на Дневния център за купуване на столче за баня, за едно от децата, в дните преди Рождество Христово разбрахме, че в центъра имат нужда от подкрепа за осигуряване на материали за часовете по „Трудотерапия“. Всички съдии и служители на Окръжен съд дариха лични средства и купихме материали, от които децата имат нужда. Донесохме и лакомства от Дядо Коледа.

Знаем, че трудотерапията увеличава самосъзнанието и вярата в собствените възможности, развива социални умения, партньорство с терапевта и по-добра комуникация с останалите творящи. Развива се търпение и удоволствие от постигнатите резултати. Желая здраве и пълна с хубави емоции 2021 година, на всички деца и техните семейства, и на служителите на Дневен център „Вяра, Надежда, Любов“, каза председателят на Окръжен съд – Кюстендил, съдия Пенка Братанова.

Съдия Братанова награди и децата от центъра, които участваха със свои творби в Областния конкурс „Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2020“, организиран от Окръжен съд – Кюстендил и районните съдилища в Кюстендил и Дупница. Техните работи бяха изложени във фоайето на съда, редом с творбите на победителите в конкурса.

„Вълнуваща и незабравима ще остане днешната среща на екипа и децата от центъра с председателя на Окръжен съд – Кюстендил, съдия Пенка Братанова. Благодарим за топлото отношение към децата и за проявената благотворителност. Дарените пособия ще бъдат много полезни за часовете по арт и трудотерапия. Надяваме се срещите ни да продължат и през 2021 година“, каза директорът на Дневен център „Вяра, Надежда, Любов“ Красимира Ботева.

   

Споделете в социалните мрежи:

За пореден път Община Кюстендил, съвместно с „Дарик радио“, организира анкета за избор на „Спортист на Кюстендил 2020“, както и за най-добър състезател от всеки спортен клуб и най-добър отбор.

Въпреки тежката година, причината за която е COVID-19 и отражението му върху спорта, както и невъзможността за провеждането на много от предвидените спортни събития през годината, получихме предложения от 26 спортни клуба за излъчването на „Спортист на Кюстендил“ и „Отбор на Кюстендил“.

Спортист №1 за 2020 година е Августин Спасов от СК по борба „Васил и Георги Илиеви“ – 9 място на ЕП за мъже, 2м. ДЛОШ – мъже и 2м. на ДЛП мъже. Негов треньор е Валери Райчев. През 2017 г. Августин отново бе избран за „Спортист на годината“.

Спортист №2 на Кюстендил за 2020 година е Даяна Димитрова. Въпреки, че 2020 година й донесе изпитания и сътресения – наложи се след контузия ръката й да бъде гипсирана, на Държавното първенство по Художествена гимнастика в категория А от 97 състезателки тя се класира на второ място в многобоя, а на въже взе златен медал. На турнирите Феникс и Диляна Къп  безапелационно спечели първите места както в многобоя, така и на отделните уреди. Треньор - Валя Машова.

Спортист №3 на Кюстендил за 2020 година е Мишел Иванова. Родена 2005 година, но вече е член на националния отбор по естетическа гимнастика и именно с този отбор спечели титлата републиканска шампионка за 2020 година. Нейна лична треньорка е нейната майка – Весела Николчова.

„Отбор на Кюстендил“ за 2020 е ФК „Кюстендил“  -  шампион 8 пъти на окръжна група “Осогово” и 6 пъти носител на купа за Областен първенец. През 2019/2020 година за първи път участва в Трета Югозападна лига и с реална възможност да се класира за Втора професионална лига следващата година, тъй като след приключване на есенния полусезон на футболната 2020/2021 година, отборът заема престижното 3-то място, само на 2 точки от лидера. Техен треньор е Николай Николов.

Предвид заповедта на Министъра на здравеопазването, церемонията по връчване на наградите бе отложена, като ще бъде насрочена нова дата.

 

Споделете в социалните мрежи:

На 21.12.2020г. от 13:30 часа в заседателната зала на Община Кюстендил ще се проведе стартова пресконференция за представяне на дейностите по проект „Създаване на привлекателна градска среда в Община Кюстендил“, финансиран с Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-1.030-0007-C02 по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 - 2020, Приоритетна ос 1: „Устойчиво и интегрирано градско развитие“, Наименование на процедурата: BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020“, част от процедура BG16RFOP001-1.039 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014 – 2020“ .

Целта на проекта е да подобри  физическата и  жизнената среда и да ревитализира приоритетни градски части  в град Кюстендил като предпоставка за интегрирано градско развитие, осигуряващо устойчива и екологична градска среда с по-високо качество на живот и работа, която ще допринесе  за развитието на град Кюстендил като център на иновациите, предприемчивостта  и икономическия растеж в агломерационния ареал.

Специфични цели са:

  • Да се повиши естетическото и екологично качество на градската среда в Община Кюстендил,допринасяща за балансирано икономическо развитие и задържане на младите хора в региона;
  • Да се създадат по-добри условия за живот, социално включване и интегриране на групите в неравностойно положение чрез обособяване на места за игра, спорт, отдих, рекреация и социални контакти за различни възрастови групи;
  • Да се повиши инвестиционната атрактивност на агломерационния ареал чрез създаване на качествено нов градски облик – благоустрояване и ревитализация на „Колушко дере“, разположено между река Банщица и средновековна църква „Св.Георги“ ;

Продължителност на проекта: 02.09.2020 г. - 02.09.2022 г. (24 месеца)

Обща стойност на проекта: 1 290 000.00 лв., от които 1096 500,00 лв. финансирани от ЕФРР, 193 500,00 лв. национално финансиране.

Споделете в социалните мрежи:

На 21.12.2020г. от 14:00 часа в заседателната зала на Община Кюстендил ще се проведе стартова пресконференция за представяне на дейностите по проект „Благоустрояване на пешеходна централна зона – Етап 1“, финансиран с Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-1.030-0008-C02 по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 - 2020, Приоритетна ос 1: „Устойчиво и интегрирано градско развитие“, Наименование на процедурата: BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020“, част от процедура BG16RFOP001-1.039 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014 – 2020“ .

Целта на проекта е да създаде привлекателна градска среда като предпоставка за интегрирано градско развитие, осигуряващо устойчива и екологична градска среда с по-високо качество за живот и работа, която ще допринесе за развитието на град Кюстендил като център на иновациите, предприемчивостта и икономическия растеж в агломерационния ареал.

Специфични цели са:

  • Да се осигури подходяща, привлекателна и достъпна инфраструктура в централната градска част на Кюстендил, осигуряваща възможности за пълноценен социален и културен живот на населението на града;
  • Да се изгради балансирана система от обществени пространства, достъпни за всички групи от населението;
  • Да се повиши безопасността и сигурността на жителите и посетителите на град Кюстендил, чрез поставяне на улично, парково, художествено осветление и видео наблюдение в обекта на интервенция

Продължителност на проекта: 02.09.2020 г. - 02.03.2023 г. (30 месеца)

Обща стойност на проекта: 243 118,60 лв., от които 206 650,81 лв. финансирани от ЕФРР, 36 467,79 лв. национално финансиране.

Споделете в социалните мрежи:

На 21.12 2020 год. от 13:00 ч. в заседателната зала на Община Кюстендил ще се проведе стартова пресконференция по проект „Обновяване/реконструкция на Общински театър Кюстендил и изграждане и възстановяване на зона за отдих парк         „Театъра”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, процедура за директно предоставяне BG16RFOP001-1.030 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020“ и сключен Договор за финансиране на допустим проект № 20F-000762/29.06.2020 г. с ДЗЗД „Фонд за устойчиво градско развитие”, „Обединена българска банка” АД и „Фонд за устойчиво градско развитие“ ЕАД.

 Целта на проекта е осигуряване на модерна и ефективна културна инфраструктура в подкрепа на балансираното и устойчиво развитие  на  Кюстендилски  агломерационен  ареал.

Специфични цели са:

  • Да се насърчат и развият културните ценности на населението чрез модернизиране на културната инфраструктура на сградата на Общински театър Кюстендил, включително прилежащото пространство;
  • Да се подобри състоянието на околната среда чрез въвеждането на мерки за енергийна ефективност в обновената сграда;
  • Да се повиши привлекателността на региона чрез създаване на условия за предоставянето на конкурентни и качествени услуги в областта на културата;
  • Да се осигури социално включване и равен достъп до културния обект за хората в уязвимо и неравностойно положение;

Продължителност на проекта: 02.09.2020 г. – 02.09.2022 г. (24 месеца)

Обща стойност на проекта: 5 888 128, 57 лв., от които: 2 470 471.77 лв. европейско финансиране, 435 965.60 лв. национално финансиране и 2 981 691.20 лв. финансирани от финансов инструмент по ОПРР 2014-2020.

Споделете в социалните мрежи:

На 21.12.2020 год. от 11:00 ч. в зона за отдих парк Театъра ще се проведе Церемония за стартиране на обекта – „Първа копка“ по проект „Обновяване/ реконструкция на Общински театър Кюстендил и изграждане и възстановяване на зона за отдих парк „ Театъра ”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, процедура за директно предоставяне BG16RFOP001-1.030 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020“ и сключен Договор за финансиране на допустим проект № 20F-000762/29.06.2020 г. с ДЗЗД „Фонд за устойчиво градско развитие”, „Обединена българска банка” АД и „Фонд за устойчиво градско развитие“ ЕАД.

 Целта на проекта е осигуряване на модерна и ефективна културна инфраструктура в подкрепа на балансираното и устойчиво развитие  на  Кюстендилски  агломерационен  ареал.

Специфични цели са:

  • Да се насърчат и развият културните ценности на населението чрез модернизиране на културната инфраструктура на сградата на Общински театър Кюстендил, включително прилежащото пространство;
  • Да се подобри състоянието на околната среда чрез въвеждането на мерки за енергийна ефективност в обновената сграда;
  • Да се повиши привлекателността на региона чрез създаване на условия за предоставянето на конкурентни и качествени услуги в областта на културата;
  • Да се осигури социално включване и равен достъп до културния обект за хората в уязвимо и неравностойно положение;

Продължителност на проекта: 02.09.2020 г. – 02.09.2022 г. (24 месеца)

Обща стойност на проекта: 5 888 128, 57 лв., от които: 2 470 471.77 лв. европейско финансиране, 435 965.60 лв. национално финансиране и 2 981 691.20 лв. финансирани от финансов инструмент по ОПРР 2014-2020.

Споделете в социалните мрежи:

Проектът  на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за прием на ученици в първи клас в училищата на територията на община Кюстендил, заедно с мотивите към него, е публикуван на интернет страницата на Община Кюстендил за предложения, становища и възражения на 16.11.2020 г., в съответствие с разпоредбите на чл. 26, ал. 3 от Закона за нормативните актове.

В нормативно определения 30–дневен срок няма постъпили предложения за изменение на разработения проект.

Няма неприети предложения по проекта  на Наредба за изменение и допълнение на  Наредба за прием на ученици в първи клас в училищата на територията на община Кюстендил.

Споделете в социалните мрежи:

  • 1. В раздел III. Критерии за подпомагане дейността на спортните клубове, чл. 14, ал. (1), се добавя ал. (8), в която е записано: „При деклариране от страна на СК, че не е осъществявана спортно-състезателна дейност/или е осъществявана такава в непълен обем, поради обявено бедствено положение по реда на чл. 49, чл. 50, чл.50 а от Закон за защита при бедствия, извънредно положение или военно положение по реда на чл. 84, т. 12 от Конституция на Република България, или обявена извънредна епидемична обстановка по реда на чл. 63 от Закона на здравето, за „предходна година“ се счита последната година, в която не са били налице възпрепятстващи обстоятелства и е осъществявана спортно-състезателна дейност в пълен обем.

 

  • 2. Наредбата влиза в сила от датата на приемането й от Общински съвет – Кюстендил.

 Мотиви към проект на Наредба

 

Споделете в социалните мрежи:

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване от нашия уебсайт