ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU
НОВИНИ

НОВИНИ (689)

По молба на възложител "П ЕНЕРДЖИ" ООД Община Кюстендил публикува:
Обявление
За Обществено обсъждане на Частично изменение на действащия Общ устройствен план на Община Кюстендил и Подробен план (ПУП-ПЗ)
На основание чл.127 ал.1 от Закона за устройство на територията УВЕДОМЯВАМ всички заинтересувани физически и юридически лица,че е организирано обществено обсъждане на "Частично изменение на действащия Общ устройствен план Община Кюстендил и Подробен устройствен план - план за застрояване (ПУП-ПЗ) за промяна предназначението на земеделски имот с идентификатор № 67790.42.128,землище с.Соволяно,за неземеделски нужди с цел реализиране на инвестиционно намерение - изграждане на "фотоволтаична централа"/
Срещата ще се проведе на 24/11/2021 г. от 10.00 часа в кметството на с.Соволяно.
Проектът за изменение на ОУП е предоставен на Община град Кюстендил.

 

Споделете в социалните мрежи:

Окръжен съд – Кюстендил уведомява гражданите, че продължава набирането на документи за кандидати за съдебни заседатели към Окръжен съд – Кюстендил. Процедурата по избор се провежда чрез Общинските съвети в Кюстендил и Дупница. Срокът е продължен до 14.01.2022 година!
Справка за необходимите документи може да се направи на сайтовете на Община Кюстендил и на Община Дупница, на следните линкове:
https://www.kustendil.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=295&Itemid=606
https://www.dupnitsa.bg/currentNews-2740-newitem.html
Кандидатите за съдебни заседатели подават следните документи:
1.заявление за кандидатстване за съдебен заседател;
2.подробна автобиография, подписана от кандидата;
3.нотариално заверено копие от диплома за завършено образование;
4.медицинско удостоверение, че лицето не страда от психическо заболяване;
5.данни за контакт на две лица, към които общинските съвети да се обръщат за препоръки;
6.мотивационно писмо;
7.писмено съгласие;
8.декларация за липса на обстоятелствата по чл. 67, ал. 3 от ЗСВ;
9.документ за извършена проверка по реда на Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, ако са родени преди 16 юли 1973 г.
10.декларация за съответствие с изискването на чл. 69, ал. 2 от ЗСВ

Споделете в социалните мрежи:

ИАНМСП, СТИВ-Шанхай и Alibaba организират уебинар Alibaba.com – глобални бизнес възможности по време на пандемия
На събитието ще бъдат представени възможностите, които платформата Alibaba.com предоставя и начина, по който българските компании биха могли да се възползват от тях за увеличаване на износа на чужди пазари.

Уебинарът ще се проведе на 11 ноември от 10ч.

https://www.sme.government.bg/?p=55734


Стартира второто издание на обучителната програма на Export Hub Bulgaria EXPO2
От 13.10.2020 г. български предприятия от всички сектори  могат да подават своите кандидатури за включване в инициативата, чиято цел е да подпомогне развитието на експортния потенциал на българските предприятия, които притежават необходимия капацитет за излизане на международните пазари.
Прозорецът за кандидатстване е удължен до 26 ноември 2021 г.

https://www.sme.government.bg/?p=55598


Не забравяйте да се регистрирате и в безплатния уебинар: Дигитални бизнес процеси и интелигентно видеонаблюдение за МСП, организиран от ИАНМСП и Коника Минолта България, на 10 Ноември 2021г. от 11 часа.

https://www.sme.government.bg/?p=55692

 

Споделете в социалните мрежи:

Споделете в социалните мрежи:

Утре 30 октомври 2021 г. от 08:00 до 18:00 часа ще се проведе общественото допитване за евентуално увеличаване на данък недвижими имоти и такса битови отпадъци.

Предоставени са необходимия брой бюлетини и доброволците ще очакват всеки, решил да изрази мнението си.

“Допитването се поема като разходи и организация изцяло от Общината. За съжаление изчерпахме всички възможни резерви. Затова нашите съграждани ще преценят дали ще обективират някакво участие в процесите, които ни предстоят през следващата година“, обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Общественото допитване ще се проведе на открито, в дворовете на училищата по места, за да няма струпване на хора и спазване на противоепидемичните мерките.

„Ще ни интересува самата активност като цяло, ще зачетем и мнението на всеки. Не сме хора, които налагат силово мерките“, заяви още кметът.

Резултатите ще бъдат обявени още същата вечер или най-късно в неделя сутрин, след като се анализират протоколите.

 

Споделете в социалните мрежи:

Кампанията се организирана от Асоциацията за инсулт и афазия -  пациентската организация, посветена на подпомагането на хора, преживели инсулт, и техните семейства в България.

Мисията е да се осигури повече гласност на стратегиите и мерките за превенция, както и да бъдат информирани хората за симптомите на инсулта. Фокусът на дейността на асоциацията е подпомагане на преживелите инсулт хора да се върнат към нормален начин на живот. Това може да стане чрез посещения на терапевт, рехабилитатор, психолог, логопед. Един от ефективните способи за възстановяване на когнитивни и моторни функции при хора, претърпели инсулт, е арт-терапията.

Повече информация за асоциацията и кампанията по случай Световния ден за борба с инсулта можете да откриете на www.stroke.bg.

 

Споделете в социалните мрежи:

В ХГ "Владимир Димитров-Майстора" в Кюстендил продължава 16-ата Световна среща на българските медии

Договор за сътрудничество между БТА - от генералния директор на агенцията Кирил Вълчев, и кмета на Кюстендил Петър Паунов - за съвместно отразяване на 140 години от рождението на Владимир Димитров-Майстора, беше подписан днес, в рамките на шестнадесетата Световна среща на българските медии, организирана от БТА, която се провежда в Рилския манастир и в Кюстендил.

Днес е доста символен ден - Денят на Св. апостол евангелист Лука, който се счита за първия християнски иконописец, каза генералният директор на БТА Кирил Вълчев. Той посочи, че и вчера, в Рилския манастир, където започна Световната среща на българските медии, на най-лично място е поставена картина, нарисувана от Владимир Димитров-Майстора, на която е изобразена Светата обител.

"Майстора е пример за съчетаване на националното със световното, но и пример за духовна красота в картините си", каза още Вълчев. Той разказа за случка, в която художникът рисувал селяни, които ядат грозде. По-късно, се оказало, че се събрали кокошките от района, за да кълват гроздето, което той бил нарисувал. Майстора казал тогава: "Барем кокошките можем да излъжем", разказа Кирил Вълчев.

"От храма на Св. Иван вчера, днес преминаваме към храма на Майстора и се надявам да се чувствате уютно", каза кметът на Кюстендил Петър Паунов, пред участниците и гостите на 16-ата среща на българските медии, организирана от БТА. Той посочи, че в деня на Свети Лука - покровителят на художниците, предстои да бъде открита и изложба от тазгодишния пленер на името на светеца.

"Преди панела за надеждата, надявам се в програмата да можем да вградим и панела за красотата и любовта, който може да даде само Майстора и Кюстендил. Надявам се да внесете уют и да върнете и във вашите медии онова, което рисуваме в последните години на противоречия", каза кметът Паунов.

"Днес поставяме началото, с договор между БТА и Община Кюстендил, за отразяването на 140-та годишнина на Владимир Димитров. БТА ще отразява всички прояви, свързани с тази бележита годишна", каза Кирил Вълчев. Той се обърна и към представителите на медиите, участващи в Световната среща, да предоставят особено място в изданията си и на Майстора, и на Кюстендил.

За предстоящата на 1 февруари 140-та годишнина на Владимир Димитров-Майстора, галерията в Кюстендил ще покаже около 300 негови произведения, като в нея ще бъдат експонирани около 300 творби, различни от постоянната изложба на Майстора в галерията, разказа за БТА директорът на галерията Валентин Господинов. "За целта в момента се реставрират произведения на Майстора, а други 150 ще бъдат рамкирани. Предвиждаме да затъмним около 3/4 от галерията, за да експонираме творби, които са на хартиен носител, за да не бъдат атакувани от инфрачервени лъчи. Ще бъдат представени подготвителни рисунки на Майстора, акварели, тушове, цветни моливи и между тях ще има не по-малко от 15 неизвестни произведения на Майстора", разказа още в аванс Господинов.

В деня на рождението на Майстора, 1 февруари, традиционно се връчва и националната награда за живопис на името на Майстора. Тя е учредена от Община Кюстендил, Министерството на културата и Съюза на българските художници. 

Световната среща на българските медии се организира в партньорство с Рилската света обител, община Кюстендил, националния дарителски фонд "13 века България", Държавния културен институт към министъра на външните работи, студентското читалище "Свети Климент Охридски", сдружение "Глас" - Босилеград, "България ер", Сдружението за модерна търговия, Пощенска банка, EasyPay.

Срещата се провежда при стриктно спазване на противоепидемичните мерки срещу разпространението на CОVID-19, въведени със заповеди и актове на публичните органи.

Споделете в социалните мрежи:

Централно военно окръжие Ви информира, че със заповед № ОХ-857/27.09.2021 г. на министъра на отбраната на Република България са обявени 150 (сто и петдесет) вакантни длъжности за срочна служба в доброволния резерв в Националния военен университет „В.Левски” – град В. Търново. Срок за подаване на документите - 22.10.2021 г. Повече информация може да намерите тук

Споделете в социалните мрежи:

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване от нашия уебсайт