ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU
IT

IT

Молитвеното последование извърши Архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, в съслужение с духовници от околията  в храм "Успение Богородично".
На молебена присъстваха областният управител инж. Александър Пандурски, кметът Петър Паунов, зам.-кметовете Надя Каратова и Светослав Василев, председателят на Общински съвет Иван Андонов, депутатът от 45-тото НС Михаела Крумова.
„Незабравим ден за всяко дете, незабравим ден за всяко семейство, отново в ушите ни звучи „Върви народе възродени…”Просторни и чисти класни стаи и училищни зали очакват нашите малки приятели. Надявам се да имаме една успешна учебна година. Подготовката е изцяло завършена във всеки един етап. Всичко е съгласувано със здравните власти, с много внимание към децата, където ги очакват техните учители, родители и приятели. Отново да изкарат една успешна учебна година за здраве и за преуспяване на всеки един от нас и за щастие във всеки дом”, заяви кмета Петър Паунов.
От своя страна, кметът уважи и откриването на учебната година на НУ “Св. Климент Охридски”, което тази година отбелязва и своята 25-годишнина от създаване на училището.

     

     

 

Споделете в социалните мрежи:

В изпълнение на задълженията си съгласно чл. 68, чл. 68а и чл. 68в, във връзка с чл. 67, чл. 67а, ал. 3 и чл. 67б от Закона за съдебната власт и във връзка с писмо изх. № ДА-30-149/02.08.2021 г. Председателя на Окръжен съд - Кюстендил, Общински съвет - Кюстендил на заседание проведено на 31.08.2021 г. прие Решение № 523/31.08.2021 г. на ОбС - Кюстендил, по силата на което:

РЕШИ:

  1. 1. Открива процедура по избор на кандидати за съдебни заседатели за района на Кюстендилски окръжен съд – мандат 2021 -2025 г.

За повече информация: https://kustendil.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=295&Itemid=606

Споделете в социалните мрежи:

Във връзка с изпълнение на Административен договор № BG05M9OP001-2.090-0011-С01 по проект „Нова грижа за хората с увреждания в община Кюстендил”, процедура „Нова дългосрочна грижа за възрастните и хората с увреждания – ЕТАП 2 – предоставяне на новите услуги“, финансиран от  Оперативна програма  „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 и утвърдена от Кмета на Община Кюстендил „Процедура за подбор на персонал  по проект „Нова грижа за хората с увреждания в община Кюстендил”, представям следнотo:

Обявление за провеждане на подбор на персонал за следните социални услуги

    „ЦЕНТЪР ЗА ГРИЖА ЗА ЛИЦА С УМСТВЕНА ИЗОСТАНАЛОСТ"/ЦГЛУИ/- 3 бр. с адрес: общ. Кюстендил, с. Вратца, резидентна услуга за осигуряване на 24 – часова грижа и подкрепа на 45 лица с умствена изостаналост /всеки по 15 бр./. 

    „ДНЕВЕН ЦЕНТЪР ЗА ПОДКРЕПА НА ЛИЦА С РАЗЛИЧНИ ФОРМИ НА ДЕМЕНЦИЯ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА" /ДЦ/ с адрес: гр. Кюстендил, ул. „Даскал Димитри“ № 30, почасова дневна грижа и  подкрепа на 40 лица с деменция.

- Обявление

- Заявление

- Автобиография

Споделете в социалните мрежи:

Крайният срок за кандидатстване в допълнителната приемна кампания е 10 септември. Документите се подават във факултет „Артилерия, ПВО и КИС” гр. Шумен или в приемния център на Националния военен университет в гр. Велико Търново.
Кандидатите за обучение трябва да са пълнолетни и не по-възрастни от 31 години, да са граждани на Република България и да нямат друго гражданство, да имат завършено средно образование. И още – да не са осъждани за престъпление от общ характер и да не страдат от психично заболяване, да са с минимален ръст 150 см, минимално тегло 50 кг за мъжете и 48 кг за жените.
Кандидатите по военните специализации се явяват на общообразователен тест, писмен тест по чужд език - английски, френски или немски (по избор), изпит за проверка на физическата годност и психологична оценка. Изпитите ще се проведат в периода 20-21 септември, а класирането ще бъде обявено до 17.00 ч. на 23 септември.
Обучението на граждански лица по военни специализации за придобиване на образователно-квалификационна степен „Бакалавър” в професионално направление „Военно дело” е с 5-годишен срок на обучение, редовна форма и е на пълна държавна издръжка.
Броят на свободните места по военни специализации ще бъде публикуван на сайта на НВУ до 10 септември.
Информация по всички въпроси, свързани с кампанията за допълнителен прием за курсанти може да се получи на сайта на НВУ „Васил Левски” - www.nvu.bg, във Военно окръжие – Кюстендил или на телефони: 0885 626712, 02-92 23881, 078 55-20-63.

Споделете в социалните мрежи:

Грамотата получи кметът на Община Кюстендил - Петър Паунов.

Темата на 8-ия Конгрес беше “ Национален план за възстановяване и устойчивост на Република България. Мястото на здравния туризъм в него”.

През тази година организацията отбелязва и своята 15-годишнина от основаването си.

Споделете в социалните мрежи:

Кандидатстването става онлайн до 10 октомври и не изисква предишни познания в областта. За повече информация-  Училищна Телерик Академия

Споделете в социалните мрежи:

Конкурсната комисия, определена със заповед РД-00-1117/31.08.2021 г. на Кмета на Община Кюстендил реши: 

Допуснатите кандидати за длъжността „юрисконсулт“ следва да се явят за решаване на тест на 20.09.2021 г. от 09:00 часа в административната сграда на Община Кюстендил – гр. Кюстендил, пл. „Велбъжд“ № 1, стая № 49.

Допуснатите кандидати за длъжността „старши юрисконсулт“ следва да се яви за решаване на тест на 20.09.2021 г. от 10:00 часа в административната сграда на Община Кюстендил – гр. Кюстендил, пл. „Велбъжд“ № 1, стая № 49.

Интервюто с успешно издържалите теста кандидати ще се проведе както следва:

за длъжността „юрисконсулт“  на 20.09.2021 г. в 15.00 часа на посочения адрес. 

за длъжността „старши юрисконсулт“ на 20.09.2021 г. в 16.00 часа на посочения адрес.

Кандидатите и за двете длъжности решават тест, който включва въпроси, свързани с устройството и функционирането на администрацията и с професионалната област на длъжността. Конкурсната комисия изготвя три различни варианта на тест със затворени въпроси с един възможен верен отговор. След обявяване на началото на провеждане на конкурса един от кандидатите изтегля чрез жребий един от вариантите на тест и го обявява на всички кандидати.

В съответствие с разпоредбата на чл. 34, ал. 3 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители, комисията взе решение за системата за определяне на резултатите и минималния резултат, при който кандидатът се счита за успешно издържал теста:

Всеки един от трите варианта на тест съдържа 20 /двадесет/ въпроса, верните отговори на всеки въпрос се оценят с по 1 /една/ точка.

Максималният брой точки, който може да получи всеки кандидат е 20 /двадесет/.

До интервю се допускат кандидатите, получили минимум 11 /единадесет/ точки при решаването на теста.

Съгласно решение на конкурсната комисия минимална оценка за успешно издържал интервюто е не по-ниска от 4.

Всеки член на комисията преценява качествата на кандидата въз основа на неговите отговори по 5-степенна скала и попълва формуляр съгласно приложение № 5 към чл. 42, ал. 4 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители.

Конкурсната комисия одобрява следната система за определяне на резултатите от конкурса, преценявайки относителната им тежест при преценката на качествата на кандидатите за заемане на конкурсната длъжност:

Определя коефициент „5“ за умножаване на резултата на кандидатите, получени при решаване на тест;

Определя коефициент „4“ за умножаване на резултата на кандидатите, получени при провеждането на интервюто;

Окончателният резултат на всеки кандидат е сбор от резултатите, получени при решаване на теста и от интервюто, умножени с определените коефициенти.

Споделете в социалните мрежи:

Допуснати до конкурс кандидати за длъжността „юрисконсулт“

  1. Вх. № 94-00-3051/24.08.2021 г.
  2. Вх. № 94-00-3108/27.08.2021 г.

Недопуснати до конкурс кандидати за длъжността „юрисконсулт“- НЯМА

Допуснати до конкурс кандидати за длъжността „старши юрисконсулт“

  1. Вх. № 94-00-3107/27.08.2021 г.
  2. Вх. № 94-00-3228/27.08.2021 г.

Недопуснати до конкурс кандидати за длъжността „старши юрисконсулт“- НЯМА

Споделете в социалните мрежи:

Основната цел на настоящата схема за предоставяне на БФП е създаване на устойчив модел за подкрепа на активните общности в община Кюстендил посредством създаване на по-благоприятна среда за детско развитие, по добър достъп до култура и културна изява.

Специфични цели:

  • Да подпомага провеждането на културни събития на територията на община Кюстендил, както и техни участници;
  • Да подпомага изяви в конкурси за наука, творчество, изкуство и др.;
  • Да подпомага клубовете за занимания с деца;
  • Да подобри материалната база, вкл. подпомагане на репетиционния процес, на танцовите колективи, школите за вокални и инструментални занимания;
  • Да стимулира местни творци за повишаване на естетиката и средата на обитаване;
  • Да съдейства прилагането на иновативни методи за обучение, общуване и предаване на знания.

 Допустими кандидати:

  • читалища, регистрирани по реда на Закона за народните читалища;
  • местни културни и образователни институции (детски градини, училища, ОДК, Регионалната библиотека и др.);
  • местни творци;
  • организации, регистрирани съгласно Закона за юридическите лица с нестопанска цел (ЗЮЛНЦ).

Кандидатът може да участва самостоятелно или в партньорство, ако партньорството е необходимо за постигане на целите на инициативата и ако води до повишаване на капацитета за изпълнение на инициативата.

 Допустими дейности:  

  • Организация, наем на техника, създаване на декори и т. н. за провеждане на културни събития;
  • Закупуване на оборудване, костюми и друго, необходимо за участие в културни събития;
  • Закупуване на материали и друго, необходимо, включително транспортни разходи, за участие в конкурси за наука, творчество, изкуство и сродните им;
  • Закупуване на материали, подобряване на материалната база на клубове за работа с деца;
  • Създаване на елементи на градското обзавеждане;
  • Закупуване на обзавеждане, техника, софтуер, хардуер и друго, за провеждане на иновативни занимания с деца.

 Срок за изпълнение на инициативата: до края на 2021 година.

Общият размер на средствата е 14 000,00 лв.:  

  • минимална сума на финансова помощ:  300,00 лв. с ДДС.
  • максимална сума на финансова помощ:  1 000,00 лв. с ДДС.

 Съфинансиране:

Препоръчително е кандидатите да осигурят финансов или нефинансов /доброволен труд/ принос към изпълнение на проектните инициативи.

 Срок за кандидатстване: 30 август  – 30 септември  2021 година.

Изисквания за кандидатстване може да видите тук

Приложение 1 - Формуляр за кандидатстване  може да видите тук

Приложение 2 - Декларация за липса или наличие на двойно финансиране по проекта може да видите тук

Споделете в социалните мрежи:

Във връзка с изпълнение на проект „Патронажна грижа + в Община Кюстендил”, процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-6.002 „Подкрепа за преодоляването на последиците от кризата, предизчикана от пандемията от COVID-19, и подготовка за екологично, цифрово и устойчиво възстановяване на икономиката“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. и утвърдена от Кмета на Община Кюстендил „Процедура за подбор на персонал”, представяме следнотo:

ОБЯВЛЕНИЕ за провеждане на подбор на персонал за „Център за патронажна грижа” за следната длъжност:

  • Медицински специалист – 1 щ. бр.

- Обявление

- Заявление

- Автобиография

- Методика

Споделете в социалните мрежи:

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване от нашия уебсайт