ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ КЮСТЕНДИЛ / РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ | Политика за достъпност | Карта на сайта

bg BG en EN ru RU
IT3

IT3

С Решение № 792/24.02.2011 г. на Общински съвет – Кюстендил, предварително съгласувано с областния управител на Област с административен център гр. Кюстендил, 21-ви март е обявен за празничен и неприсъствен ден, на основание чл. 21, ал. 1, т. 23, чл. 27, ал. 3 от ЗМСМА.
РЕШЕНИЕТО НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – КЮСТЕНДИЛ СЕ ОТНАСЯ ДО РАБОТЕЩИТЕ В ПРЕДПРИЯТИЯ, ИНСТИТУЦИИ /АДМИНИСТРАЦИИ/ И ОРГАНИЗАЦИИ, КАКТО И НА ТЕХНИТЕ ПОДЕЛЕНИЯ СЪС СЕДАЛИЩЕ СОФИЯ ИЛИ ДРУГО НАСЕЛЕНО МЯСТО, КОИТО СЕ НАМИРАТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА КЮСТЕНДИЛ, И Е ПОЧИВЕН ДЕН ЗА ТЯХ.
РЕШЕНИЕТО НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – КЮСТЕНДИЛ ПРОИЗВЕЖДА ПРЯКО ДЕЙСТВИЕ ПО СИЛАТА НА ЗАКОНА И НЕ Е НЕОБХОДИМО ИЗДАВАНЕТО НА ЗАПОВЕД ОТ РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА ПРЕДПРИЯТИЯ, ИНСТИТУЦИИ /АДМИНИСТРАЦИИ/ И ОРГАНИЗАЦИИ, КАКТО И НА ТЕХНИТЕ ПОДЕЛЕНИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА КЮСТЕНДИЛ.

Споделете в социалните мрежи:

Уважаеми съграждани, уведомяваме Ви, че от 09.01.2024 год. започна събирането на данък върху недвижимите имоти, такса за битовите отпадъци и данък върху превозните средства, за 2024г. Предплатилите до 30.04.2024 год. могат да се възползват от 5%  отстъпка от размера на задължението си.
Плащането за данък върху недвижимите имоти, такса за битови отпадъци и данък върху превозните средства може да се извърши  и на две равни вноски до 30.06.2024 год. и до 31.10.2024 год. на касите в дирекция „Местни приходи” от 8:00 часа до 17:00 часа, без прекъсване. В паричния салон може да се плаща освен в брой и чрез ПОС-устройства.
За Ваше удобство плащанията на данъците може да се извършва и на касите на Изипей, Фастпей  и Български пощи в цялата страна, през портала на Министерство на електронното управление – чрез Единна входна точка, както и безкасово за клиентите на  „Първа инвестиционна банка“ АД, посредством интернет банкиране.
Напомняме, че плащания могат да се извършват чрез банков превод или онлайн през сайта на Община Кюстендил. За удобство и улеснение на гражданите е въведена услуга за онлайн плащане на задължения по местни данъци и такси. През сайта на Община Кюстендил (kustendil.bg) по всяко време, лицата могат да заплатят данъците си чрез своя клиентски идентификационен номер (КИН), издаден от Община Кюстендил и персонален идентификационен код (ПИК), издаден от Национална агенция по приходите (НАП).
                                                                                                                                             

       

Споделете в социалните мрежи:

ОБЩИНА КЮСТЕНДИЛ
            Във връзка с изпълнение на Договор № BG05SFPR002-2.001-0164-C01 по проект „Грижа в дома в община Кюстендил”, процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05SFPR002-2.001 „Грижа в дома” по Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027 г. и утвърдена от Кмета на Община Кюстендил „Процедура за подбор на персонал”, представяме следнотo:

ОБЯВЛЕНИЕ
за провеждане на подбор на специализиран персонал за „Център за патронажна грижа” /ЦПГ/  по проект „Грижа в дома в Община Кюстендил“  за следната длъжност:
•    Кинезитерапевт /Рехабилитатор – 1 щ. бр.;
•     Медицинска сестра – 1 щ. бр.;

           За обявените длъжности в ЦПГ, с които ще бъдат сключени трудови договори, могат да бъдат наемани кандидати, които отговарят на следните изисквания:
1.     Кинезитерапевт /Рехабилитатор – 1 щ. бр.
Изисквания за заемане на длъжността:
1/ Завършено висше образование;
2/ Образователно-квалификационна степен – „Бакалавър”/ „Магистър”;
3/ Области на висше образование* Здравеопазване и спорт, Специалност – Кинезитерапия/Рехабилитация;
4/ Професионален опит – не се изисква;
5/ Способност за планиране и организиране на дейността, умения за самостоятелна работа и работа в екип, аналитични умения и способност за адекватно и бързо решаване на проблеми;
Основни задължения и отговорности за длъжността:
1/ Работи индивидуално с потребители;
2/ Дава съвети и изработва оценки за възможностите на потребителите;
3/ Работи по изготвени от него годишна програма;
4/ Участва в изработването на  оценки и индивидуални планове на потребителите на Центъра и в преразглеждането;
5/ Извършва процедури, масажи и различни видове манипулации и изготвя индивидуални комплекси с упражнения за провеждане в домашна среда;
  6/ Информира и обсъжда с роднините на потребителите дейностите и състоянието на техните близки;
  7/ Води необходимата документация и отчетност;
  8/ Участва в мобилната работа на екипа от Центъра;
  9/ Участва в обсъждането и планирането на дейностите на специалистите на Центъра.

2. Медицинска сестра - 1 щ. бр.
Изисквания за заемане на длъжността:
1/ Завършено медицинско образование;
2/ Образователно-квалификационна степен – „специалист”/„бакалавър”
3/ Области на висше образование*, Професионално направление – Медицина, Специалност – мед. сестра, акушерка, фелдшер;
4/ Професионален опит – не се изисква;
5/ Способност за планиране и организиране на дейността, умения за самостоятелна работа и работа в екип, аналитични умения и способност за адекватно и бързо решаване на проблеми;
Основни задължения и отговорности за длъжността:
 1/ Предоставяне и събиране на здравна информация за потребителите;
2/ Измерване на витални показатели (кръвно налягане, пулс и температура);
3/ Извършва здравни услуги и манипулации по предписание на лекар – мускулни инжекции, обработка на декубитални, варикозни и следоперационни рани, взимане на кръв, измерване на кръвна захар и др. под указания на лекари специалисти;
 4/ Разработва здравни планове за медицински грижи на потребителите;
5/ Участва в изработването на  оценки и индивидуални планове на потребителите на Центъра и в преразглеждането им;
6/ Препоръчва и съдейства за текущо лечение и грижа, съобразени с извършените изследвания и предписани манипулации;
7/ Поддържа тясна връзка с близките на потребителите като редовно ги информира за здравословното им състояние;
8/ Следи за стерилността на използваните материали и за хигиената на помещенията в дома на потребителите;
9/ Следи за жизнения статус на потребителите и дава съвети за подобряване на здравословното им състояние;
10/ Води необходимата документация и отчетност;
11/ Участва в мобилната работа на екипа от Центъра;
12/ Участва в обсъждането и планирането на дейности на специалистите в Центъра.

Допълнителни умения и квалификации, носещи предимство на кандидатите:
-    Кандидатите да имат познания и опит в областта на работата с рискови целеви групи и нормативната база за предоставяне на социални услуги.
-    Да притежава шофьорска книжка – кат. В;
-    Да притежават компютърна грамотност.
-    Умения, опит, нагласи и мотивация за работа с хора в неравностойно положение и взаимодействие с различни институции.
-    Да имат комуникативна компетентност и умения за работа в екип.
-    Кандидатът за ръководител да притежава умения и опит за управление - способност да мотивира екипа и да създава усещане за сътрудничество между членовете му.

Начин на провеждане на подбора:
1.    Обявление;
2.    Подбор на кандидатите по подадените документи;
3.    Събеседване.

Необходими документи за участие в процедурата по подбор:
- Заявление - по образец -  Приложение 1
- Автобиография - по образец-  Приложение 2;
-  Документ за завършено образование – копие;
- Шофьорска книжка – копие/ако е приложимо/;
- Копие на документи, удостоверяващи трудовия стаж на кандидата /ако е приложимо/;
- Копие на документи доказващи допълнителни умения и квалификация /ако е приложимо/.
Документите по образец се получават на адрес: гр. Кюстендил, ул. „Яворов” 6, ет. 2, кабинет 224 (сградата на Общинска поликлиника) или могат да бъдат изтеглени от интернет страницата на Община Кюстендил.
Подаването на заявлението и приложените документи към него се извършва лично от всеки кандидат или чрез пълномощник на посочения в обявлението адрес. Документите могат да се изпращат и по пощата с обратна разписка или по куриер, като пощенското клеймо трябва да е с дата, не по-късно от обявения срок.
Всички съобщения във връзка с подбора се обявяват по входящ номер на всеки кандидат на информационното табло до офиса на проекта в Община Кюстендил и на сайта на Община Кюстендил.

          Място и срок за подаване на документите:
Подаването на заявлението и приложените документи към него се извършва лично от всеки кандидат или чрез пълномощник в гр. Кюстендил, ул. „Яворов”6, ет. 2, кабинет 224 /Общинска поликлиника/ от 04.01.2024 г. до 10.01.2024 г. включително.
Документите могат да се изпращат и по пощата с обратна разписка или по куриер, като пощенското клеймо трябва да е с дата, не по-късно от обявения срок.
Всички съобщения във връзка с подбора, ще се обявяват на информационното табло на офиса на проекта в гр. Кюстендил, ул. „Яворов”6, ет. 2, кабинет 224 /Общинска поликлиника/ и на сайта на Община Кюстендил.
 
В 7-дневен срок от обявяването на списъците с класиране всяко кандидатствало лице може да направи възражение пред Кмета на Община Кюстендил.

        Телефон за информация: 078/55-11-30

ВАЖНО:
Списъците с входящ номер на допуснатите и недопуснатите до събеседване кандидати и график за събеседване ще бъдат обявени на 11.01.2024 г. на информационното табло в гр. Кюстендил, ул. „Яворов” 6, ет. 2, кабинет 224 /Общинска поликлиника/ и на сайта на Община Кюстендил.

 

 

Споделете в социалните мрежи:

Във връзка с изпълнение на проект „Патронажна грижа + в Община Кюстендил”, процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-6.004 Патронажна грижа + Компонент 2, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и утвърдена от Кмета на Община Кюстендил „Процедура за подбор на персонал”, представяме следнотo:

ОБЯВЛЕНИЕ
за провеждане на подбор на персонал за „Център за патронажна грижа” за следните длъжности:
• Социален медиатор – 1 щ. бр.;
• Медицински специалист – 1 щ. бр.;

Персоналът се назначава на трудови договори на базата на необходимите квалификация и опит, така че да изпълнява заложените в проекта дейности.

1. Социален медиатор – 1 щ. бр.
Изисквания за заемане на длъжността:
1/ Завършено средно образование;
2/ Професионален опит – не се изисква, но професионалният опит в социална или здравна сфера е предимство;
Основни задължения и отговорности за длъжността:
1/ Осъществява приема на потребители в Центъра;
2/ Подпомага дейността на специалистите при предоставянето на услугите;
3/ Съдейства за изготвянето на графиците на персонала по предоставяне на услугата;
4/ Участва в мобилната работа на екипа като презентира предлаганите услуги в Центъра;
5/ Отговаря и води личните досиета на потребителите и задължителната документация на Центъра;
6/ Организира изготвянето на оценка на потребностите и индивидуалните планове на потребителите;
7/ Отговаря за изпълнетието на заложените дейности в индивидуалните планове и следи за тяхната актуализация при необходимост;
8/ Работи в посока за подобряване на социалния статус на потребителите;
9/ Подпомага потребителите при поддържането на социални контакти и социално включване;
10/ Съдейства за снабдяване на технически помощни средства при необходимост;
11/ Оказва съдействие на потребителите при разрешаването на възникнали проблеми от социален и битов характер, като осъществява контакти с техните близките и роднини;
12/ Осъществява комуникация с потребителите на услугата и семействата им;
13/ Способност за планиране и организиране на дейността, умения за самостоятелна работа и работа в екип, аналитични умения и способност за адекватно и бързо решаване на проблеми.
2. Медицински специалист - 1 щ. бр.
Изисквания за заемане на длъжността:
1/ Завършено медицинско образование;
2/ Образователно-квалификационна степен – „специалист”/„бакалавър”
3/ Специалност – мед. сестра, акушерка, фелдшер;
4/ Професионален опит – не се изисква;
5/ Способност за планиране и организиране на дейността, умения за самостоятелна работа и работа в екип, аналитични умения и способност за адекватно и бързо решаване на проблеми;
Основни задължения и отговорности за длъжността:
1/ Предоставяне и събиране на здравна информация за потребителите;
2/ Измерване на витални показатели (кръвно налягане, пулс и температура);
3/ Извършва здравни услуги и манипулации, съгласно утвърдената от Министерство на здравеопазването „Методика за предоставяне на патронажни грижи по домовете за възрастни хора и хора с увреждания”;
4/ Разработва здравни планове за медицински грижи на потребителите;
5/ Участва в изработването на оценки и индивидуални планове на потребителите на Центъра и в преразглеждането им;
6/ Препоръчва и съдейства за текущо лечение и грижа, съобразени с извършените изследвания и предписани манипулации;
7/ Поддържа тясна връзка с близките на потребителите като редовно ги информира за здравословното им състояние;
8/ Следи за стерилността на използваните материали и за хигиената на помещенията в дома на потребителите;
9/ Следи за жизнения статус на потребителите и дава съвети за подобряване на здравословното им състояние;
10/ Води необходимата документация и отчетност;
11/ Участва в мобилната работа на екипа от Центъра;
12/ Участва в обсъждането и планирането на дейности на специалистите в Центъра.

Допълнителни умения и квалификации, носещи предимство на кандидатите:
- Кандидатите да имат познания и опит в областта на работата с рискови целеви групи и нормативната база за предоставяне на социални услуги.
- Да притежават компютърна грамотност.
- Умения, опит, нагласи и мотивация за работа с хора в неравностойно положение и взаимодействие с различни институции.
- Да имат комуникативна компетентност и умения за работа в екип.
- Кандидатът за ръководител да притежава умения и опит за управление - способност да мотивира екипа и да създава усещане за сътрудничество между членовете му.

Начин на провеждане на подбора:
1. Обявление
2. Подбор по подадените документи
3. Събеседване

Необходими документи за участие в процедурата по подбор:
- Заявление - по образец;  може да видите тук;
- Автобиография - по образец;  може да видите тук;
- Документ за завършено образование – копие;
- Шофьорска книжка – копие /ако е приложимо/;
- Копие на документи, удостоверяващи трудовия стаж на кандидата /ако е приложимо/;
- Копие на документи доказващи допълнителни умения и квалификация /ако е приложимо/.

Методика за предостваяне на патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания- компонент 1" може да видите тук

Документите по образец се получават на адрес: гр. Кюстендил, пл. „Велбъжд”1, ет. 2, стая 50 /Общинска Кюстендил/ или могат да бъдат изтеглени от интернет страницата на Община Кюстендил. Персоналът се назначава на трудови договори на базата на необходимите квалификация и опит, така че да изпълнява заложените в проекта дейности до приключването му.
На наетото лице ще бъде проведен инструктаж, относно спазване изискванията за работа в условията на пандемия.

Място и срок за подаване на документите:
Подаването на заявлението и приложените документи към него се извършва лично от всеки кандидат или чрез пълномощник в деловодството на Община Кюстендил с адрес: гр. Кюстендил, пл. „Велбъжд”1 от 13.04.2022 г. до 29.04.2022 г. включително.
Документите могат да се изпращат и по пощата с обратна разписка или по куриер, като пощенското клеймо трябва да е с дата, не по-късно от обявения срок.
Всички съобщения във връзка с подбора, ще се обявяват на информационното табло на Община Кюстендил с адрес: гр. Кюстендил, пл. „Велбъжд” 1 и на сайта на Община Кюстендил.

В 7-дневен срок от обявяването на списъците с класиране всяко кандидатствало лице може да направи възражение пред Кмета на Община Кюстендил.

Телефон за информация: 078/55-11-66, вътрешен 230

ВАЖНО:
Списъците с допуснатите и недопуснатите до събеседване кандидати ще бъдат обявени на 03.05.2022 г. на информационното табло на Община Кюстендил на адрес гр. Кюстендил, пл. „Велбъжд” 1 и на сайта на Община Кюстендил.

 

Споделете в социалните мрежи:

Днес, 08 април 2022 г. кметът на Община Кюстендил - Петър Паунов, бе домакин на работна среща на ръководния екип на УМБАЛ „Лозенец“ с общопрактикуващи местни лекари. На срещата присъстваха Радмила Рангелова - Зам.-кмет на Община Кюстендил, Доц. д-р Олег Чолаков и Д-р Величков - Директор на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ – гр. Кюстендил.
В рамките на срещата Директорът на болница „Лозенец“ - д-р Христо Стоянов презентира възможностите на болничното заведение, екипа и медицинското оборудване и апаратура пред кюстендилските си колеги, както и възможностите за дългосрочно партньорство за лечението на пациенти от цялата страна. Д-р Стоянов акцентира на добрите практики в клиниките и отделенията по кардиология , съдова хирургия, коремна хирургия, образна диагностика, АГ, неонатология, ортопедия и травматология, както и възможностите на лабораториите, оборудвани с най-съвременна техника.
Бяха представени и възможностите за специфични изследвания, диагностика, хирургически интервенции в клиниките и отделенията на болница „Лозенец“ .
Висококвалифицирани специалисти от болничното заведение ще бъдат в постоянен контакт с местните медици, които ще осъществяват долекуването на пациентите. По този начин ще се осигури по-качествено обслужване и по-добра грижа за пациента.
Повече информация за УМБАЛ „Лозенец“ гр. София, може да откриете в презентацията, след като проследите следната връзката Lozenetz-Presentation-web.pdf (lozenetz-hospital.bg)

Споделете в социалните мрежи:

ОБЩИНА КЮСТЕНДИЛ
- Във връзка с изпълнение на проект „Патронажна грижа + в Община Кюстендил”, процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-6.004 Патронажна грижа + Компонент 2, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. , съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и утвърдена от Кмета на Община Кюстендил „Процедура за подбор на персонал”, представяме следнотo:
ОБЯВЛЕНИЕ
за провеждане на подбор на персонал за „Център за патронажна грижа” за следната длъжност:
• Медицински специалист – 1 щ. бр.
Персоналът се назначава на трудови договори на базата на необходимите квалификация и опит, така че да изпълнява заложените в проекта дейности.
1. Медицински специалист/Специалист по здравни грижи - 1 щ. бр.
Изисквания за заемане на длъжността:
1/ Завършено медицинско образование;
2/ Образователно-квалификационна степен – „специалист”/„бакалавър”
3/ Специалност – мед. сестра, акушерка, фелдшер;
4/ Професионален опит – не се изисква;
5/ Способност за планиране и организиране на дейността, умения за самостоятелна работа и работа в екип, аналитични умения и способност за адекватно и бързо решаване на проблеми;
Основни задължения и отговорности за длъжността:
1/ Предоставяне и събиране на здравна информация за потребителите;
2/ Измерване на витални показатели (кръвно налягане, пулс и температура);
3/ Извършва здравни услуги и манипулации, съгласно утвърдената от Министерство на здравеопазването „Методика за предоставяне на патронажни грижи по домовете за възрастни хора и хора с увреждания”;
4/ Разработва здравни планове за медицински грижи на потребителите;
5/ Участва в изработването на оценки и индивидуални планове на потребителите на Центъра и в преразглеждането им;
6/ Препоръчва и съдейства за текущо лечение и грижа, съобразени с извършените изследвания и предписани манипулации;
7/ Поддържа тясна връзка с близките на потребителите като редовно ги информира за здравословното им състояние;
8/ Следи за стерилността на използваните материали и за хигиената на помещенията в дома на потребителите;
9/ Следи за жизнения статус на потребителите и дава съвети за подобряване на здравословното им състояние;
10/ Води необходимата документация и отчетност;
11/ Участва в мобилната работа на екипа от Центъра;
12/ Участва в обсъждането и планирането на дейности на специалистите в Центъра.
Допълнителни умения и квалификации, носещи предимство на кандидатите:
- Кандидатите да имат познания и опит в областта на работата с рискови целеви групи и нормативната база за предоставяне на социални услуги.
- Да притежават компютърна грамотност.
- Умения, опит, нагласи и мотивация за работа с хора в неравностойно положение и взаимодействие с различни институции.
- Да имат комуникативна компетентност и умения за работа в екип.
- Кандидатът за ръководител да притежава умения и опит за управление - способност да мотивира екипа и да създава усещане за сътрудничество между членовете му.
Начин на провеждане на подбора:
1.Обявление
2.Подбор по подадените документи
3.Събеседване
Необходими документи за участие в процедурата по подбор:
- Заявление - по образец; може да видите тук;
- Автобиография - по образец; може да видите тук
- Документ за завършено образование – копие;
- Шофьорска книжка – копие /ако е приложимо/;
- Копие на документи, удостоверяващи трудовия стаж на кандидата /ако е приложимо/;
- Копие на документи доказващи допълнителни умения и квалификация /ако е приложимо/.

Методика за предостваяне на патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания- компонент 1" може да видите тук
Документите по образец се получават на адрес: гр. Кюстендил, пл. „Велбъжд”1, ет. 2, стая 50 /Общинска Кюстендил/ или могат да бъдат изтеглени от интернет страницата на Община Кюстендилщ. Персоналът се назначава на трудови договори на базата на необходимите квалификация и опит, така че да изпълнява заложените в проекта дейности до приключването му.
На наетото лице ще бъде проведен инструктаж, относно спазване изискванията за работа в условията на пандемия.
Място и срок за подаване на документите:
Подаването на заявлението и приложените документи към него се извършва лично от всеки кандидат или чрез пълномощник в деловодството на Община Кюстендил с адрес: гр. Кюстендил, пл. „Велбъжд”1 от 24.03.2022 г. до 04.04.2022 г. включително.
Документите могат да се изпращат и по пощата с обратна разписка или по куриер, като пощенското клеймо трябва да е с дата, не по-късно от обявения срок.
Всички съобщения във връзка с подбора, ще се обявяват на информационното табло на Община Кюстендил с адрес: гр. Кюстендил, пл. „Велбъжд” 1 и на сайта на Община Кюстендил.
В 7-дневен срок от обявяването на списъците с класиране всяко кандидатствало лице може да направи възражение пред Кмета на Община Кюстендил.
Телефон за информация: 078/55-11-66, вътрешен 230
ВАЖНО:
Списъците с допуснатите и недопуснатите до събеседване кандидати ще бъдат обявени на 05.04.2022 г. на информационното табло на Община Кюстендил на адрес гр. Кюстендил, пл. „Велбъжд” 1 и на сайта на Община Кюстендил.

 

Споделете в социалните мрежи:

От 31.01.2022г. Община Кюстендил започва записване на лица с постоянен адрес в гр. Кюстендил, желаещи да добиват строителна дървесина и дърва за огрев за собствени нужди без право на продажба от общинските и държавните гори съгласно чл.111, ал.5 и 6 от Закона за горите за отоплителен сезон 2022/2023год. до 15.02.2022 год. Максималното количество дърва за огрев е до 10 пространствени кубически метра иглолистни или широколистни.
Във връзка с въведената противоепидемична обстановка и в интерес на гражданите записването ще се извършва и дистанционно.
Гражданите могат да звънят всеки работен ден от 8,00 до 16,30 часа на мобилен телефонен номер 0882 885 128

 

Споделете в социалните мрежи:

Със Заповед № РД-00-89/20.01.2022 година на Кмета на Община Кюстендил да се проведе публичен търг с тайно наддаване на 08.02.2022 година от 10,00 часа в сградата на Община Кюстендил за отдаване под наем при спазване изискванията на Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество както следва:
І. Откривам процедура за отдаване под наем на част от имоти - публична общинска собственост чрез търг с тайно наддаване за поставяне на общодостъпно място на външно терминално устройство АТМ /банкомат/ при следните условия:
1.1. 1,5 кв.м във фоайето на първия етаж на спортна сграда на стадион „Осогово“, представляваща ПИ с идентификатор 41112.504.1323.1, актувана с АПОС №4370/13.04.2016 г. с начална тръжна цена 150,00 лева на месец без ДДС.
1.2. 1,5 кв.м. във фоайето на първия етаж на сградата на бившата поликлиника, представляваща ПИ с идентификатор 41112.503.1043.1, находящ се на ул.”П. Яворов” №4, актувана с АПОС № 1070/14.10.2004 г. с начална тръжна цена 150,00 лева на месец без ДДС.
2. Предназначение на обекта: за поставяне на общодостъпно място на терминално устройство АТМ /банкомат/ с оглед обслужване на гражданите и гостите на града.
3. Срок за отдаване под наем на обекта: 5 (пет) години.
4. Специални изисквания към участниците:
4.1. Кандидатите следва да притежават лиценз, издаден от БНБ за извършването на банкова дейност, като към заявлението за участие се прилага заверено копие от лиценза.
4.2. Кандидатът е длъжен да монтира и осигури терминално устройство АТМ /банкомат/. Устройството следва да е технически обезопасено, с електрическо захранване – 220 V/50 HZ и да е съобразено с изискванията на Директива 2006/95/ ЕО, т.е. с поставена СЕ маркировка, която доказва съответствието му с хармонизираните стандарти, включително изискванията за безопасност. В предложението си кандидатът следва да представи техническа документация или подробно описание на вида, марката и модела на банкомата, от които да е видно включително поставената СЕ маркировка, както и посочване на параметрите на електрическата енергия на предлагания за монтиране банкомат, съгласно указанията на производителя.
4.3. Разходите по монтирането и демонтирането на банкомата, както и разходите по свързването му към електрическата инсталацията и монтирането на контролно измервателен уред са за сметка на Наемателя, като тези дейности следва да се извършват в рамките на работните дни от 8:00 часа до 17:00 часа.
4.4. Кандидатът определен за наемател е длъжен, при възникване на авария в банкомата да я отстрани за срок от 2 /два/ часа, а при необходимост да подмени същия като монтира друг, също снабден с СЕ маркировка.
4.5. Кандидатът, определен за наемател е длъжен да зарежда банкомата в срок от 2 /два часа/, след направена заявка.
II. Откривам процедура за отдаване под наем на общински терени:
1.Терен за поставяне на преместваем обект, находящ се в ПИ 41112.503.1247 по КККР на гр. Кюстендил /автобусна спирка срещу Административен съд/ за павилион за административни дейности с размери 6,00/2,40 кв.м. с обща площ 14,40 кв.м. с начална тръжна цена 2,80 лева/кв.м. на месец без ДДС.
2. Терен за поставяне на преместваем обект - вендинг автомат за кафе и топли напитки, находящ се в ПИ 41112.504.31 по КККР на гр. Кюстендил с размери 0,70/0,70 кв.м. с обща площ 0,50 кв.м. с начална тръжна цена 45,00 лева/кв.м. на месец без ДДС.
3. Терен в гр.Кюстендил, УПИ I, кв.257 А (пл. „Първи май“) с размери 5х7 м с обща площ 35 кв.м за разполагане на павилион съгласно одобрена схема №10/13.04.2016г. предназначен за продажба на кафе и закуски с начална тръжна цена 3,95 лева/кв.м на месец без ДДС.
Достигнатите на публичния търг цени подлежът на облагане с ДДС.
За целта да се назначи комисия съгласно чл. 78, ал. 3 от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, която да организира и проведе търга, като с настоящата заповед утвърждавам тръжните документи.
При неявяване на кандидати, да се проведе повторен търг на 15.02.2022 година от 10,00 часа в сградата на Община Кюстендил при същите условия.
Тръжните документи и заявки за участие в търга се получават в сградата на Община Кюстендил, стая №25, Дирекция “ИД” до 15,00 часа на деня предхождащ провеждането на търговете.
Депозита за участие в търга е 10% от началната тръжна цена и се внася в касата на Община Кюстендил до 15,00 часа на 07.02.2022 година, а за повторния търг до 15,00 часа на 14.02.2022 година.
Цената на един комплект тръжни документи е 30,00 лева с ДДС, която се заплаща на касата на Община Кюстендил.

 

Споделете в социалните мрежи:

Започна електронното гласуване за шестите Годишни награди в туризма - 2021. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 10-те категории в конкурса на Министерството на туризма.
Община Кюстендил е одобрена за участие във финалната фаза на конкурса и ще се бори в четири категории – за специализиран туризъм, туристическа дестинация, туристическа атракция, както и за специалната награда, насочена само за българските общини - „Туристическа община – специална награда 2021 г “.
Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“.
Желаещите да подкрепят Кюстендил могат да го направят до 00:00 часа на 22.11.2021 г. на уебстраницата на Министерството на туризма:
https://tourismawards.bg/cat/specializiran-turizm/
https://tourismawards.bg/cat/turisticheska-destinacia/
https://tourismawards.bg/cat/turisticheska-atrakcia/
https://tourismawards.bg/cat/turisticheska-obshtina/
Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през декември. Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза.

 

Споделете в социалните мрежи:

Д-р Йоси Барац, старши медицински консултант в MASHAV - Израелската агенция за международно сътрудничество за развитие, се запозна с организацията и предизвикателствата пред спешната помощ в Община Кюстендил. Той представи пред директора на МБАЛ „Д-р Никола Василев“ д-р Александър Величков и кмета на града г-н Петър Паунов израелските достижения в спешната медицина.
Д-р Йоси Барац е в България, за да проучи възможностите за изготвяне на рамка за сътрудничество между Израел и България в медицинската област, а Община Кюстендил е сред първите, заявили желание да приложат израелския опит и модел за организация на мултифункционални звена за спешна помощ. Обсъждат се и възможности за трейнинги и обучения на българските спешни медици в Израел.

 

Споделете в социалните мрежи:

Страница 1 от 4

Контакти

  078/ 55 11 66
  078/ 55 10 04
  гр.Кюстендил, пл. "Велбъжд" № 1
  БУЛСТАТ 000261517 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване от нашия уебсайт